Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Грудень » 18 » Кінорежисер Стівен Спілберг відзначає сьогодні своє 70-річчя
12:47
Кінорежисер Стівен Спілберг відзначає сьогодні своє 70-річчя

 

ТАЛАНТ - НА  СЛУЖБІ  ГУМАНІЗМУ

 

 

     Сьогодні, 18 грудня, кінорежисеру Стівену

     Спілбергу виповнюється 70 років

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Одному з найуспішніших кінорежисерів США і світу Стівену Спілбергу (1946) сьогодні виповнюється 70 років.

 

Двадцять кінофільмів Спілберга зібрали в прокаті майже 9 мільярдів доларів.

 

Сам кінорежисер досить скептично ставиться до великих кінобюджетів, вважаючи, що великі гроші суттєво звужують фантазію кінорежисера. Не зовсім щоб «що голіший, то мудріший», але й омріяні для багатьох 100 мільйонів не є гарантією стовідсоткової успішності прокатної долі кінострічки. Зазвичай з кіно тоді зникає флер чарівності та загадковості.

 

Недарма в Голлівуді Спілберга давно називають «головним чарівником» - за доволі скромний бюджет він примудряється знімати неймовірно успішні фільми. Спілберг двічі нагороджений «Оскаром» («Список Шиндлера», 1993; «Врятувати рядового Раяна», 1998) і п’ятиразовий номінант.

 

Він - режисер-постановник таких відомих фільмів як «Щелепи», «Війна світів», «Барва пурпурова», «Індіана Джонс» (трилогія), «Парк юрського періоду», «Врятувати рядового Раяна», «Список Шиндлера», «Спіймай мене, якщо зможеш», «Лінкольн» та ін.

 

Спілберг продюсував документальний фільм Сергія Буковського «Назви своє ім’я» (2006), присвяченого темі Голокосту.

 

Пращури режисера – одеські євреї, тому ця тема йому близька. У 2006 році Спілберг побував у Києві, зокрема і в Бабиному яру. Згодом, в одному з інтерв’ю згадував, як його вразило, що неподалік від пам’ятника-мінори продавали хот-доги… Саме Бабин яр надихнув його на зйомки «Списку Шиндлера».

 

Усі свої дні народження кінорежисер проводить на знімальному майданчику. Це для нього найбільше щастя. Свій перший фільм він зняв у 12 років ручною камерою. Перший повнометражний фільм «Дуель» – у 22.

 

На знімальному майданчику він надзвичайно вимогливий. Його персональний рекорд – 50 дублів. «Дякую всім, чудово, але повторімо цю сцену ще раз», - за такі слова актори іноді хочуть його прибити, але смиренно повторюють, пам’ятаючи про майбутній прокат.

 

Працює Спілберг дуже швидко, не терпить запізнень і нехлюйства. Кінорежисер займає 481 місце у списку найбагатших людей планети (понад 3 мільярди доларів).

 

У нього семеро дітей, та й самого себе він вважає великою дитиною, інакше б і не знімав кіно. Усі його фільми – про дуель «маленької людини» зі всесвітнім злом. І завжди ДОБРО – перемагає! Він – справжній Лицар Милосердя у кінематографі. Стара-престара історія, яка надихає...

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.ukrinform.ua/rubric-society/2140992-18-grudna-pamatni-dati.html

 

Переглядів: 540 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 18:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024