Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Грудень » 21 » Червоний Хрест обладнав бомбосховище на Донецькій фільтрувальній станції
13:32
Червоний Хрест обладнав бомбосховище на Донецькій фільтрувальній станції

 

БЕЗПЕКА – ТУРБОТА  ВСІХ

 

 

Червоний Хрест обладнав бомбосховище

на Донецькій фільтрувальній станції

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Донецька фільтрувальна станція розташована між Авдіївкою та Ясинуватою. Це значить, що вона знаходиться практично на лінії розмежування і за останні два роки не раз була обстріляна. Співробітники компанії «Вода Донбасу», які обслуговують станцію, щодня наражаються на смертельну небезпеку, а ремонтні бригади через імовірність чергового обстрілу не можуть потрапити на місце аварії.

 

Крім безпеки персоналу, постійно висить загроза над безперебійною роботою станції. Постійні обстріли і пов'язані з цим аварійні зупинки ДФС загрожують регіону техногенною катастрофою. На це звернув увагу Олександр Хуг, перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні, який днями відвідав Донецьку фільтрувальну станцію, після чого закликав сторони відвести озброєння від цього об'єкта.

 

 

«Зброя не повинна знаходитися поблизу фільтрувальної станції, сторони повинні відвести озброєння, щоб станція продовжувала свою нормальну роботу, це відповідальність обох сторін, - заявив Хуг. - На жаль, ушкодження цивільної інфраструктури під час бойових зіткнень все ще трапляються. Найчастіше такі зіткнення відбуваються через те, що сторони знаходяться дуже близько один до одного».

 

 

Щоб убезпечити працівників ДФС, Міжнародний Комітет Червоного Хреста надав в якості гуманітарної допомоги засоби індивідуального захисту і предмети першої необхідності для переобладнання бомбосховища на території фільтрувальної станції. Це печі, електричні обігрівачі, акумуляторні ліхтарі, генератори, електрочайники тощо.

 

 

За словами виконуючого обов'язки генерального директора комунального підприємства «Вода Донбасу» Олександра Євдокимова, Донецька фільтрувальна станція і насосна станція першого підйому Південнодонбаського водопроводу забезпечує водопостачання для понад 830 тисяч жителів регіону. На даний момент на підприємстві працює 90 осіб, з них близько десяти - цілодобово.

 

 

Довідково:

 

Гірше за обстріли є тільки відключення струму. Завтра, 22 грудня, зі станцією таке може трапитися. Докладніше див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-12-20-9192


 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом: 

http://akmc.in.ua/index.php/ru/4566-krasnyj-krest-oborudoval-bomboubezhishche-na-dfs

 

Переглядів: 598 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 14:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024