Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Грудень » 22 » Палітра добрих справ: Подаруймо разом Новий рік - кожній дитині!
18:17
Палітра добрих справ: Подаруймо разом Новий рік - кожній дитині!

 

НОВОРІЧНИЙ СПЕКТР ДОБРИХ СПРАВ

 

 

     

      Благодійна кампанія Червоного Хреста

      «Ялинка бажань» широко розгорнута

      в Білорусі, зокрема в Могильовській

      і Гродненській областях

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Щоб Дід Мороз прийшов у кожну сім'ю, щоб діти отримали подарунки, які опинилися у важкій життєвій ситуації, співробітники і волонтери Червоного Хреста традиційно організовують передноворічні акції. Заходи та акції спрямовані на створення новорічного привітання для дітей з обмеженими можливостями, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей-сиріт, вихованців соціальних притулків. Як і всі діти, вони чекають новорічні свята, ялинку і, звичайно, бажані подарунки від Діда Мороза.

 

 

Благодійна кампанія «Ялинка бажань» -2016 стартувала в Гродненській області 1 грудня. В її рамках був організований спеціальний збір фінансових коштів за допомогою скарбничок із залученням волонтерів Червоного Хреста, збір новорічних подарунків, іграшок, був відкритий благодійний рахунок для безготівкових пожертвувань. 

 

 

 

 

 

У м. Гродно акція Червоного Хреста, під назвою «Подаруємо разом Новий рік - кожній дитині!», стартувала 7 грудня. Акція проводилася у великих торгових центрах міста: «Корона» , «АЛМИ», «Євроопт», «Баторія» та ін. У місцях проведення акції встановлено новорічні ялинки з прикріпленими на них фотографіями і листівками-листами Дідові Морозу (новорічні побажання дітей з обмеженими можливостями). Поруч з ялинками встановлені скарбнички Червоного Хреста - для збору пожертвувань, і коробка - для збору новорічних подарунків.

 

 

Біля ялинок щодня, у часовий проміжок з 12.00. до 19.00 год, чергують волонтери Червоного Хреста. Волонтери запрошують покупців зробити вчинок милосердя в переддень Різдва: купити і подарувати бажаний подарунок, який потребує дитина, або взяти участь у зборі коштів на цей подарунок, поповнивши скарбничку.

 

 

Активно включилися в акцію «Подаруємо разом Новий рік - кожній дитині!» волонтери - учні гродненських коледжів: медичного, політехнічного, професійно-технологічного, бізнесу і права, а також студенти Гродненського медичного університету та інституту правознавства.

 

 

За словами волонтерів - Перший день акції показав, що байдужих людей в місті дуже мало. Уже в цей день прохання і побажання деяких дітей, написані на їх листівках і фотографіях, були виконані - небайдужі гродненці купили їм подарунки.

 

 

 

 

 

 

У Могиловській області ця акція розгорнута не менш широко, ніж у сусідів. Адже головна дійова особа - діти, вихованці соціальних притулків, дитячих будинків, центрів корекційно-розвиваючого навчання, багатодітних сімей та тих родин, де виховують дітей з обмеженими можливостями; самотньо проживають люди похилого віку.

 

 

Подарувати їм тепло і увагу з одного боку, і розкрити творчий потенціал з іншого - лейтмотив проведення добровольчої діяльності організацій і волонтерських груп Червоного Хреста Придніпровського краю. Для цього активно використовувалися і використовуватимуться знаменні дати - День інваліда, Всесвітній день волонтера, Різдво, Новий рік ...

 

 

Так, в Белинічському районі проводяться акції «Роби добро», «Допоможемо їм жити», «Ми - разом!», «Вітальна листівка». Спектр добрих справ різноманітний: від облаштування будинків, розчистки снігу, складування дров до догляду за дітьми, допомога у проведенні домашніх свят, душевних розмов ...

 

У Черіковському районі волонтерами зібрано речі та взуття для потребуючих. Добровольці діяли під девізом «Якщо не я, то хто ж?» Актив районної організації Червоного Хреста вручив набори одягу для 59 дітей-інвалідів в Центрі творчості дітей та молоді. Беручи участь в акції «Ми різні, але рівні», волонтери організації в Центрі корекційного розвитку та реабілітації подарували дітям іграшки. Традиційні в районі декади благодійних справ «Від серця до серця».

 

 

8 грудня 2016 року волонтери Червоного Хреста Ленінського району м. Могілева взяли участь у виставці-конкурсі декоративно-прикладної творчості дітей-інвалідів «Веселка надії» на базі ГУДО ЦТДМ «Джерельце». Було привернуто увагу громадськості до розвитку творчих здібностей дітей-інвалідів та надання їм допомоги. Для цього були виготовлені картини, вироби з паперу, соломки, глини, інших натуральних матеріалів.

 

В'язані вироби ручної роботи: шкарпетки, пінетки, шарфи, рукавиці, м'які іграшки, представлені волонтерами, були передані вихованцям Могильовського соціально-педагогічного центру. Для цих діток це більше ніж сувенір - це теплота, доброта і любов!

 

 

У Дрібінському районі за найактивнішої участі волонтерів Червоного Хреста проведена спартакіада ​​для дітей-інвалідів. У розпалі акція «Чудеса на Різдво» зі збору письмового приладдя, іграшок, солодощів для дітей з малозабезпечених, багатодітних та опікунських сімей.

 

Палітра добрих справ з кожним стає багатшою в кожному районі області. «Ялинка бажань» реально «виконує» бажання, несе радість і настрій людям!

 

 

 

 Фото – прес-служби Білоруського Червоного Хреста

За джерелами:

http://redcross.by/palitra-dobryh-del/#more-8305

http://redcross.by/podarim-vmeste-novyj-god-kazhdomu-rebenku/#more-8269

 

 

 

Переглядів: 496 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 09:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024