Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Грудень » 24 » Віфлеємське Світло Миру – в Личаківському районі м. Львова. Ч – ІІ.
13:20
Віфлеємське Світло Миру – в Личаківському районі м. Львова. Ч – ІІ.

 

БУДЬМО ВІДВАЖНИМИ  У ДОСЯГНЕННІ МИРУ

 

 

 

Репортаж з Личаківської районної

організації м. Львова ТЧХ України

 

                Частина ІІ.

 

СВІТЛО МИРУ У ЧЕРВОНОМУ ХРЕСТІ

 

 

 

 

 

 

 

 

З райадміністрації  маршрут спільної делегації, сформованої з членів  Організації Українських Скаутів і червонохрестівців, проліг до Личаківської районної організації м. Львова Товариства Червоного Хреста України. Тут, на правах господині, прийняла Віфлеємське Світло Миру від скаутів з ОУС  голова цього Товариства Ірина Апостолюк.

 

 

 

 

 

 

Раніше у цій церемонії брали участь і патронажні медичні сестри Червоного Хреста. Але вже тиждень, як їх всіх звільнили у зв"язку із скороченням патронажної служби в ТЧХУ. Та Червоний Хрест завжди опирався і опирається на волонтерів. Тож на церемонію передачі Віфлеємського Світла Миру прийшла волонтер, студентка ІІІ курсу Львівського медичного коледжу ім. Андрея Крупинського Олена Сеньків. Разом з Іриною Апостолюк вони прийняли Світло Миру, а заодно й афішу, що підтверджує співучасть Червоного Хреста у спільній акції разом зі скаутами з ОУС.   

 

 

 

 

 

 

 

Керівником делегації скаутів у цьому році була Генеральний і Міжнародний Комісар ОУС п. Марія Монтегю.

 

 

 

 

 

 

Слово за словом, п. Марія розповіла як 20 скаутів разом з нею їздили до польських харцерів у Краків, щоб у ніч з 11 на 12 грудня одержати від них Віфлеємське Світло Миру. Самі ж вони запалили це світло у Відні від австрійських скаутів, які привезли його з Віфлеєму спеціальним літаком, замовленим на кошти спонсорів.

 

 

 

 

 

 

Дізнавшись про масове скорочення у Червоному Хресті, п. Марія пообіцяла організувати тіснішу співпрацю з Товариством, ніж вона була раніше. Поміркували разом з Іриною Апостолюк над поточними планами діяльності. Виявилося, що така можливість відкривається на наступному тижні. В одній зі шкіл Личаківського району вчителі організували світлицю ім. Івана Франка. Але так як це була цілком приватна ініціатива, то на даний час у Світлиці є тільки 2 томи творів Великого Каменяра. А Червоний Хрест для неї назбирав у добродіїв уже 23 томи. Таким чином, учням цієї школи є що вручити, тим більше що 2016 рік був оголошений роком Івана Франка.

 

 

 

 

 

 

Погомонівши про різні поточні справи, п. Марія і скаути згадали, що патронажні медичні сестри проводили для них навчання з оволодіння навиками першої долікарської допомоги, то тепер, коли їх звільнили, хто буде це робити? «Ця місія випила тепер мені особисто, - заспокоїла гостей Ірина Апостолюк, і розповіла, що навчається на тримісячних курсах інструкторів Червоного Хреста, по закінченню яких отримати сертифікат міжнародного зразка на право проводити навчання з цього профілю.

 

 

 

 

 

 

У перших числах січня скаути і червонохрестівці вирішили зустрітися знову і розробити спільний план взаємодії, щоб охопити ним підготовку скаутів до традиційного літнього таборування і шефської роботи з допомоги людям у потребі.  Взірцем можуть послужити видатні скаути минулого: Катерина Зарицька, голова УЧХ в лавах УПА в 1943-1947 рр., а також Ольга Малковська - одна із засновниць Скаутингу у Львові, котра також була активним членом Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

Світло Миру з Віфлеєму має ту чародійну силу, що допомагає нам поглянути на звичайні буденні сторони нашого життя з іншого боку.

 

 

 

 

 

 

І ця дивовижна властивість Віфлеємського Світла Миру спонукала скаутів з ОУС та працівників Червоного Хреста Личаківського району м.Львова до пошуку нових щляхів тіснішої співпраці у 2017 році.

 

 

 

 

Фото – Ірини Дзіклевич і прес-служби ОУС

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 

 

Переглядів: 595 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 16:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024