Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Грудень » 27 » Відновлення зливових систем в м. Кам'янському стало можливим завдяки міжнародному проекту Climate Forum East II
22:19
Відновлення зливових систем в м. Кам'янському стало можливим завдяки міжнародному проекту Climate Forum East II

 

РЕЗУЛЬТАТИВНІСТЬ  -  ПЕРЕКОНЛИВА

 

 

   

    На вулицях м. Кам'янського (кол. -

    Дніпродзержинська) рятують будинки від

    багаторічного підтоплення завдяки міжнародній

    підтримці, зокрема Австрійського Червоного

    Хреста

 

 

 

 

 

 

 

Деякі місцеві жителі готові були до самоспалення на сесії Дніпродзержинської міськради через ігнорування влади проблемами затоплених підвалів житлових будинків.

 

У м. Кам'янському Дніпропетровської області розпочато роботи по зниженню ризику локального підтоплення на нових локаціях вулицями Нікопольська і Булавіна. Ці ділянки були відібрані екологічною організацією «Голос Природи» на підставі звернень місцевих жителів і рекомендацій керівництва департаменту житлово-комунального господарства. Роботи по відновленню зливових систем на цих локаціях планується закінчити до середини січня 2017 року.

 

Про це повідомили в ДГЕО «Голос Природи».

 

Активісти «Голосу Природи» з самого початку реалізації проекту «Адаптація Кам'янського (Дніпродзержинська) до зміни клімату: зниження ризику локального підтоплення» проводила огляд стану зливової системи на вулиці Нікопольська. Будинки, розташовані на цій вулиці, систематично підтоплює протягом декількох останніх років.

 

Жителі налякані тим, що в підвалах тривалий час стоїть вода, це може привести до просідання фундаменту і руйнування будинку. Спроби самостійно боротися з підтопленням не дали позитивного результату. Деякі мешканці, доведені до відчаю, лякали депутатів і чиновників погрозами самоспалення прямо на сесії міської ради.

 

На щастя, тепер немає необхідності в таких відчайдушних вчинках. На думку підрядників (ТОВ «АКВАТЕХ»), проблема відведення дощової води за адресою: вул. Нікопольська, 40 буде вирішена повністю.

 

«Ми хочемо не просто відновити зливову систему на вулиці Нікопольська. Слідуючи рекомендаціям наших партнерів ТОВ «АКВАТЕХ», ми плануємо в якості експерименту встановити приймальний колодязь литого типу з водонепроникним дном. У Кам'янському таке обладнання буде встановлюватися вперше. Колодязі з водонепроникним дном доцільно встановлювати поблизу житлових будинків для того, щоб повністю виключити ймовірність підтоплення будівель», - розповів Євген Колішевський, виконавчий директор екологічної організації «Голос Природи».

 

 

 

 

 

 

Жителі вулиці Булавіна були одними з перших, хто відреагував на конкурс організації «Голос Природи» і подав заявку на участь у проекті. Після попереднього огляду стало зрозуміло, що це одна з найбільш складних ділянок. Практично всі будинки на цій вулиці постійно підтоплює, як під час дощів, так і в суху погоду.

 

Під час першого огляду представники «Голосу Природи» не відразу змогли розібратися у всіх причинах цієї проблеми. При візуальному огляді складалося враження, що причиною підтоплення є високе розташування грунтових вод. Повторний огляд цієї локації здійснювався розширеним складом робочої групи, що складалася зі співробітників департаменту житлово-комунального господарства, представників ТОВ «АКВАТЕХ» і організації «Голос Природи».

 

Після детального аналізу проблеми стало зрозуміло, яким чином можна допомогти жителям вулиці Булавіна. Виявилося, що необхідно не тільки прочистити канали відкритого типу, а й відновити відведення води з озера по вулиці Лікарняна. Це озеро знаходиться вище вулиці Булавіна. Порушення відведення води призвело до того, що озеро переповнюється кожен раз після випадання опадів і в результаті відбувається підтоплення будинків і вулиць, розташованих нижче.

 

«На вулиці Булавіна планується очистити зливову систему відкритого типу протяжністю більше 200 метрів, а також прочистити колектори, які з'єднують канали між собою. Жителі вулиці Булавіна були приємно здивовані результатами виконання робіт з перших днів розчищення каналів. Вперше за останні роки вони побачили, як з їх дворів пішла вода», - зазначив Євген Колішевський.

 

Реалізація практичних проектів з ремонту й відновлення зливових систем в Кам'янському стала можливою завдяки міжнародному проекту Climate Forum East II і фінансової підтримки Європейської Комісії, Австрійського Агентства з Розвитку, Австрійського Червоного Хреста і Національного екологічного центру України.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.litsa.com.ua/show/a/33619

 

 

Переглядів: 554 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 04:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024