Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Грудень » 31 » Підопічні Білоцерківської МО ТЧХУ - на фабриці ялинкових прикрас у Клавдієво - Тарасове (ВІДЕО)
10:43
Підопічні Білоцерківської МО ТЧХУ - на фабриці ялинкових прикрас у Клавдієво - Тарасове (ВІДЕО)

 

У  ТВОРЦІВ  ЯЛИНКОВИХ ПРИКРАС

 

 

Фоторепортаж з фабрики ялинкових прикрас,

що у cмт.  Клавдієво – Тарасове на Київщині

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У переддень празника св. Миколая  підопічні Білоцерківської МО ТЧХУ завітали у казку - на фабрику ялинкових прикрас у Клавдієво – Тарасове, що за десять кілометрів від районного центру м. Бородянка на Київщині.

 

 

 

 

 

 

Тут і досі повний цикл виготовлення іграшок відбувається ручним способом.

 

 

 

 

 

 

Технологічні процеси: від видування скляних кульок при допомозі звичайної трубочки до розписування  виробів - все виконується вручну за старовинною методикою виготовлення ялинкових прикрас.

 

 

 

 

 

 

Цікаво, що і наша група змогла долучитися до цього магічного дійства: під час детального майстер-класу кожен виготовив собі новорічну прикрасу із зображенням символу Нового 2017 року, що наступає, вогняного Півника.

 

 

 

 

 

 

Довідково:

 

Клавдіївська фабрика ялинкових прикрас заснована в 1948 році. З невеликої мануфактури, яка обробляла скло для медичних потреб, фабрика перетворилася на найбільшого виробника новорічної продукції в Східній Європі.

Сьогодні ялинкові прикраси підприємства відомі не тільки в Україні, а й прикрашають новорічні ялинки в Німеччині, Швейцарії, Австрії, Франції, Італії, Литві, Латвії, США, Грузії.

 

 



 

 

 

Новорічні прикраси з маркою Клавдієвської фабрики - це не просто красиві вироби, а символ сучасного погляду на дизайн і гарантований рівень якості. Багато нововведення фабрики беруть на озброєння колеги з інших країнах. Це надихає дизайнерів на нові розробки.



 

 

 

Ялинкові іграшки - не просто красиві вироби, а символ найулюбленіших сімейних свят - Нового Року та Різдва Христового. Це речі, які символізують тепло і добро цих свят, речі, які передаються з покоління в покоління і радують душу багато років.

 

 



 

 

 

За останні 5 років на фабриці було розроблено понад 800 нових розписів куль і фірмових іграшок. Всі ялинкові кулі розписані вручну і поділені на категорії:

 - по діаметру (65 мм, 80 мм, 100 мм і 120 мм);
 
- по типу розпису (з орнаментом і авторської художньої розписом);
 
- ялинкові кульки з логотипом.

 

Крім цього на фабриці виробляють формову ялинкову іграшку. Ознайомитися з повним асортиментом виробів можна в  інтернет-магазині фабрики.

 

 

 



 

 

 

У музеї підприємства представлені ялинкові прикраси з усього світу - досягнення найкращих фабрик світу, старовинні і сучасні вироби.
 

 

 



 

 

 

Родзинкою фабрики є унікальна колекція «Санта Ермітаж» - ексклюзивна серія репродукцій кращих світових художників на скляних ялинкових кулях. Картини Рембрандта, Реріха, Айвазовського, Сальватора Далі, Мікеланджело, Куїнджі, Шишкіна, Моне та ін. На створення цієї колекції пішло більше двох років - всі ялинкові прикраси існують тільки в одному екземплярі. Побачити їх можна у музеї фабрики.

 

 

 

 

 

 

Автор - Вікторія Бірюкова

 

 

Фото – Білоцерківської ОО ТЧХУ та із сайту Фабрики ялинкових прикрас у Клавдієво-Тарасове

За джерелами:

https://vk.com/redcrossbc?w=wall-28599694_1217&z=photo-95373312_456239069%2Fwall-28599694_1217

http://www.klavdievo.com/

 

 

Переглядів: 660 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 20:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024