Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Січень » 4 » Понад 1000 сімей на Луганщині отримала безкоштовно птицю від Червоного Хреста
13:21
Понад 1000 сімей на Луганщині отримала безкоштовно птицю від Червоного Хреста

 

ПІВЕНЬ  ЗАВЖДИ  КЛИЧЕ СВІТАНОК

 

   

   Понад тисяча сімей на Луганщині отримала

   безкоштовно птицю від Червоного Хреста . Гороскопи

   віщують, що Новий рік буде цікавим, яскравим

   і насиченим для всіх нас. Адже 2017-й  - рік Півня, а це

   птах дуже своєрідний. З одного боку - задирака й забіяка,

   а з другого - чудовий сім’янин. Завдяки  МКЧХ, Луганщина

   зустріла Новий рік збільшенням кількості саме півнів

   на своїй території. Може, це символічно?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«У мене тепер є півник - золотий гребінець та курочки-красуні, - хвалиться Валентина Миколаївна із села Болотене Станично - Луганського району. - Червоний Хрест привіз нам курчат, ще й 255 кілограмів комбікорму, велике спасибі хлопцям та дівчатам! Спочатку курчата трохи похворіли, мабуть, відходили від довгої подорожі, тож я їм пшеницю давала, і  всі одужали. Так вийшло, що в мене дев’ять курочок та один півник. Ми задоволені: яєць багато».

 

Саме в цьому році Міжнародний Комітет Червоного Хреста розробив, а його офіс в Сєверодонецьку реалізував нову програму з підтримки сільськогосподарської діяльності потерпілого від наслідків конфлікту населення. Це 13 сіл поблизу лінії розмежування в Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах.

 

«Такі села, як Кримське, Троїцьке, Болотене, Сизе, Катеринівка, Золоте-4 та  інші, вважаємо найвразливішими через їхню ізольованість,- пояснює спеціаліст зі зв’язків з громадськістю Сєверодонецького офісу Червоного Хреста Галина Поштаренко. - Вони нині або відрізані від райцентрів через брак транспортної інфраструктури, або позбавлені ринків збуту. Для багатьох оті присадибні господарства залишаються єдиним джерелом доходу».

 

 

 

 

 

 

На знімку: Валентина Миколаївна із села Болотене хвалить і півня - золотого гребінця, і своїх курочок.

 

Щоб довезти жителям прифронтової зони для розвитку приватних господарств курей, а до них корми та спеціальні годівниці, знадобилася спецоперація. Насамперед треба було знайти підрядників. Курочки їхали аж з Полтавщини. Підрядник забезпечив систему вентиляції у вантажівках, щоб мінімізувати втрати в дорозі.

 

Півників та курочок від Червоного Хреста отримали представники 1077 домогосподарств із сіл Кримське, Лобачеве, Лопаскине, Сизе, Болотене, а також Трьохізбенки, Станиці Луганської, Валуйського, Нижньотеплого, Передільського, Старого Айдара, Троїцького та Новозванівки. В середньому кожна сім’я отримала по 10 птахів.

 

Одним із  пунктів роздачі став і Валуйський будинок для людей похилого віку «Надія». Там нині  проживають 57 підопічних. Деякі з них опинилися тут через воєнний конфлікт, у когось постраждав будинок і немає можливості власними силами його відновити, у когось поїхали родичі.

 

«Маємо своє невеличке господарство, тож годуємося з того, що вирощуємо. У нас є маленькі традиції: по п’ятницях печемо млинці або пироги.  Нині  курочки, яких нам передав Червоний Хрест, добре несуться. Для моїх підопічних варене яйце на сніданок - як подарунок. А коли радіють мої бабусі - і я радію разом з ними», - каже директор закладу Надія Дьяченко.

 

У «Надії»  на святкові дні, як і всюди, купують цукерки на подарунки: старенькі люблять солодощі. А завдяки тому, що яєць тепер не бракує, їх порадують ще й багатьма салатами і смачною випічкою. «Свята у нас проходять як удома, в сім’ї. Це традиція, - констатує Надія Володимирівна. - Адже душевне тепло потрібне кожному в будь-якому віці».

 

 

 

Довідково

 

Репортаж від 5 вересня 2016 р. із с. Кримського на Луганщині «У подарунок – несучки» див. за посиланням: http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-09-05-8374

 

 

Фото - волонтерів Міжнародного Комітету Червоного Хреста

За джерелом:

http://ukurier.gov.ua/uk/news/pivnik-na-shodi-kliche-svitanok/

 

 

Переглядів: 551 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 19:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024