Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Січень » 4 » Лицарі милосердя: Лікар М.Угрин за власні кошти купує імплантати і ладнає пораненим понівечені щелепи
15:35
Лицарі милосердя: Лікар М.Угрин за власні кошти купує імплантати і ладнає пораненим понівечені щелепи

 

ШЛЯХЕТНІСТЬ  СТОМАТОЛОГА

 

 

 

       Лікар Мирон Угрин за власні кошти купує імплантати

       і ладнає пораненим бійцям понівечені  щелепи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На знімку: лікар Мирон Угрин

 

Олександр із побратимами їхали забирати вбитих та поранених, коли дорогою потрапили в засідку, а за цим і в полон. "У перший же день нас побили так, що одному товаришу зламали щелепи, іншому поламали ребра, а мені вибили майже всі зуби, - пригадує військовослужбовець. - Із тридцяти двох лишилося п’ять." Після полону для Олександра почався етап реабілітації, також і медичної, зокрема в Центральній стоматологічній поліклініці Міністерства оборони України. Про це йдеться на сайті Народна армія, інформують Патріоти України.

 

 

"Стан ротової порожнини військовослужбовця був жахливий, - пригадує її начальник полковник медичної служби Михайло Лищишин. - Це були наслідки нелюдського ставлення бойовиків до наших солдатів та багаторічне неправильне харчування воїна. Серйозні щелепно-лицеві поранення в бійців АТО трапляються часто. Аби допомогти таким пацієнтам, потрібні також дорогі дентальні імплантати, якими держава наразі не забезпечує. Так було й у випадку з Олександром.

 

 

"Для того щоб повністю відновити жувальну функцію пацієнта, нам потрібно було на початковому етапі встановити шість імплантатів, на які згодом встановити 12 металокерамічних коронок, - розповів Михайло Зіновійович. - Все це ми зрештою зробили. І треба подякувати за допомогу нашим друзям - цивільним медикам-волонтерам.

 

 

Зокрема, Мирону Угрину. До недавнього часу він був головою Асоціації стоматологів України, а нині є почесним президентом Асоціації імплантологів країни. Він одним з перших прийшов на допомогу військовій медицині, уклавши меморандум про співпрацю з Військово-медичним департаментом оборонного відомства.

 

 

І першим, над чим активно почали працювати він та його партнери, було створення стаціонарних стоматологічних кабінетів на території військових полігонів і пересувних мобільних кабінетів безпосередньо в районі антитерористичної операції.

 

 

"На початку війни це було для нас однією з найболючіших проблем. На полігони прибували десятки тисяч мобілізованих, 98% з яких потребували стоматологічного лікування! - констатує головний стоматолог Міністерства оборони України полковник медичної служби Михайло Лищишин. - І власне завдяки Асоціації стоматологів України, спільними зусиллями протягом двох років ми «закрили» ці дві проблеми.

 

 

Сьогодні на кожному полігоні діє стаціонарний стоматкабінет, а в районі АТО працюють понад 10 пересувних стоматологічних кабінетів, зокрема у Волновасі, Маріуполі, Красноармійську, Селідовому, Часовому Яру та багатьох інших населених пунктах.

 

Cучасне медичне стоматологічне устаткування, інструмент, в

итратні матеріали завжди коштували дорого. Допомога, яку надала Асоціація стоматологів за цей час, - це мільйони гривень на підтримку українського війська. Тільки власним коштом Мирон Угрин купив і передав на передову машину ГАЗ-66 і «Татру».

 

Дві останні машини переобладнав під пересувні стоматологічні кабінети. А в Очакові для морських піхотинців обладнав стаціонарний кабінет, сам закупив все необхідне для роботи, починаючи з крісла.

 

 

Окрім фінансової та матеріальної допомоги війську, доброчинець разом із колегами регулярно надають високоспеціалізовану допомогу з повноцінної реабілітації учасників збройного конфлікту на сході України, яка включає власне встановлення пацієнтам імплантатів.

 

 

"Це найкращий спосіб заміщення втрачених зубів на сьогоднішній день. Але він не входить у перелік гарантованої допомоги військовослужбовцям, адже є доволі дорогим. Держава може гарантувати тільки знімні протези. А що це за боєць, який носить у роті дві «калоші», з якими постійно треба «бавитися». І ми намагаємося своїми малими силами хоча б частково вирішувати цю потребу," - розповів Мирон Угрин.

 

 

Не так давно він повернувся із Запоріжжя. Тут члени організації «Волонтерський тризуб» відібрали найскладніших пацієнтів зі стоматологічними проблемами і просто з передової доставили у шпиталь. Кваліфіковану допомогу надавали декілька першокласних медиків-волонтерів. Тоді Мирон Угрин цілий день простояв в операційній, прооперувавши власноруч вісім бійців.

 

 

А я спілкувався з ним не так давно вже в Києві. Сюди він приїхав зі Львова на прохання про допомогу від військовослужбовця окремої аеромобільної бригади - старшого радіотелефоніста гаубичної батареї солдата Тетяни П. "У пацієнтки залишилося три зуби на верхній щелепі і чотири на нижній. Будемо встановлювати шість імплантатів на верхню щелепу з проведенням кісткової пластики і нарощуванням кістки та приблизно таку ж кількість доведеться вкрутити в нижню," - пояснив Мирон Миронович.

 

 

Для необізнаних у цій сфері людей скажу, що на сьогодні така реабілітація коштує близько 10 000 доларів США! Для учасника збройного конфлікту на сході України - безкоштовно. Операція пройшла успішно.

 

 

"Це допомога і повага до тих, хто сьогодні зі зброєю в руках, ризикуючи життям і здоров’ям, обороняє рідну землю. Кожен щось повинен зробити для перемоги! Моя професійна допомога - це мій внесок", - каже Мирон Угрин.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://strength-mind.blogspot.com/2017/01/blog-post_81.html

 

 

Переглядів: 659 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 19:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024