Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Січень » 5 » Фонд Максиміліана-Кольбе-Верк – спонсор святкового обіду для підопічних Львівської ОО ТЧХУ
11:47
Фонд Максиміліана-Кольбе-Верк – спонсор святкового обіду для підопічних Львівської ОО ТЧХУ

СВЯТКОВИЙ  ОБІД

 

 

     

  Німецький Фонд

   Максиміліана-Кольбе-Верк –

   спонсор святкового обіду для

   підопічних Львівської ОО

   ТЧХ України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Червоний Хрест і Церкву - єднають діла милосердя. Як знаємо, перед католицьким Святвечором Папа Франциск запрошує до себе у гості жебраків, що просять милостиню на площі св. Петра у Ватикані.

 

Цим шляхом милосердя ось який уже рік йдуть і представники німецької християнської спільноти з Фундації Максиміліана-Кольбе-Верк, котрі знову у Львові.  Так, наприклад, 4 січня вони влаштували у  львівському ресторанів "Еліта" святковий  обід для підопічних Медико – Соціального  Центру Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

 

Запрошено було 25 осіб, колишніх в'язнів фашистських концтаборів та гетто, а також сталінських ГУЛАГів.

 

 

 

 

 

 

До Львова прибула волонтер організації Максиміліан-Кольбе - Верк пані Урсула Фокс з приємною місією – привітати з Новим роком і запросити на новорічний обід колишніх в'язнів фашистських концтаборів та гетто, а також сталінських ГУЛАГів.

 

 

 

 

 

 

У своєму вітальному слові, звертаючись до присутніх, вона побажала всім здоров'я, радості в Новому році і щасливого Різдва, а також повідомила, що наступна зустріч, можливо, відбудеться навесні в одному із санаторіїв Трускавця.

 

 

 

 

 

 

Зі словом відповіддю виступила Ніна Добренька, директор МСЦ ЛОО ТЧХУ. Вона розповіла про те, як Червоний Хрест співпрацює зі Спілкою в'язнів фашистських концтаборів і сталінських ГУЛАгів.

 

 

 

 

 

 

Присутніх привітав зі святами співголова Спілки Семен Подольський. 

 

 

 

 

 

 

Співзасновник Спілки, в'язень Бухенвальду, а потім каторжанин ГУЛАгу на Камчатці, видатний український поет Микола Петренко прочитав вірш, присвячений німкені, котра у 1943 р. втратила у Києві сина, але все одно допомагала вижити в'язням  фашистських концтаборів.

 

 

 

 

 

 

Користуючись нагодою, багато хто з присутніх побажав зробити з поетом Миколою Петренком, якому 6 листопада виповнився 91 рік, пам'ятний знімок. Він - великий друг Червоного Хреста. Постійно проводить зустрічі з молоддю, зокрема з Личаківською РО ТЧХУ і колективом ЦБС філія №24 провели нещодавно вечір поезії.

 

 

 

 

 

 

 

Уляна Стельмах, голова Залізничної РО м. Львова ТЧХУ, разом з донькою-першокласницею Веронікою, у супроводі бандури, виконали колядки і знамениту пісню «Ой хто, хто Миколая любить».

 

 

 

 

 

 

 

 

Урсула Фокс знайшла можливість підійти до кожного з учасників святкового обіду, шоб особисто привітати зі святами і розпитати про проблеми, з якими вони стикаються в даний час, щоб посприяти по можливості з їх вирішенням.

 

 

 

 

 

 

 

Після святкового обіду кожен запрошений отримав від Баденського Червоного Хреста продуктові новорічні подарунки. Тож у складчину, - фонд Максиміліана - Кольбе - Верк і Червоний Хрест землі Баден в Німеччині, - провели святковий новорічний захід у столиці Галичини, за що Львівська ОО ТЧХУ висловлює їм щиру подяку.

 

 

 

Фото –  автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 622 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 19:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024