Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Січень » 9 » Свята і будні пункту обігріву Червоного Хреста на центральному пляжі річки Рось у м. Біла Церква
20:52
Свята і будні пункту обігріву Червоного Хреста на центральному пляжі річки Рось у м. Біла Церква

 

…НАРОДУ ВСЕ БІЛЬШЕ

 

 

 

Репортаж з пункту обігріву у Білій Церкві,

який рятівники з ДСНС та червонохрестівці

розбили на пляжі річки Рось 5 січня п.р.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На дворі було не більше нуля градусів, а рятівники з ДСНС та червонохрестівці розбивали уже намет для пункту обігріву потенціальних постраждалих від морозів, про які попереджали синоптики. Діялось це за два дні до Різдва.

 

 

 

 

 

 

Від білоцерківських червонохрестівців старшувати у наметі випало учасниці ЗШР Червоного Хреста Марині Сметані. Допомагали їй у перший день чергування колеги, волонтери Червоного Хреста Вероніка Котлинська, Вадим Омельянчук, Андрій Пірієв та ін. Всього у чергуваннях на двох пунктах обігріву, - другий був розбитий згодом неподалік основного намету, - взяли участь 18 осіб.

 

 

 

 

 

 

 

Непомітно прийшов Святвечір. А з ним – морози. Та такі, що Рось відразу вкрилася кригою, а померзлі люди, що на Різдво йшли до церкви, валом повалили в пункт обігріву.

 

 

 

 

 

 

Часу на відпочинок і мрійливі прогулянки зимовою набережною – не залишилося зовсім. Тільки й того, що у перервах вистачало снаги черкнути кілька слів друзям у Фейсбуці і послати, зняті на мобілку, фотографії з місця події.

 

 

 

 

 

 

На Святвечір Марина написала тільки одне слово: «Чергуємо…» До нього додала фотографії святкових страв, які у той вечір пропонувалися відвідувачам.

 

 

 

 

 

 

Чи колядували у пункті обігріву? Ні, було не до веселощів. Але правди ніде діти: згадувався часто Новий Рік, ялинка, святковий настрій у колі друзів…І це було не так вже й давно: всього тиждень тому – 1 січня 2017 р.

 

 

 

 

 

 

 

Замість колядників і вертепів до них у пункт обігріву приходили і приходили бездомні. Посинілим від холоду відвідувачам була потрібна термінова допомога. І зовсім не їжею, а насамперед теплом і гарячим чаєм.

 

 

 

 

 

 

 

А хто з них забарився, і прийшов сюди надто пізно, тому потрібно було терміново бинтувати кінцівки і переодягати у сухий теплий одяг. А потім вже викликати карету швидкої допомоги і відправляти на госпіталізацію.

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 9 січня, Марина Сметана написала: «П'ятий день на пункті обігріву. Чергуємо. З кожним днем народу все більше...».

 

 

 

 

 

 

 

 

Порадуємо Марину, і її колег радісною новиною: морози з України відходять поволі на південь і зупиняться десь на Балканському півострові.

 

 

 

 

 

 

 

Прийде перепочинок. А з ним і осмислення того, що було зроблено вчасно і вийшло на добро, а що ще треба доробити, щоб при наступній хвилі похолодання не було такого напруження, як на цей раз.

 

 

 

Фото – Білоцерківської МО ТЧХУ

За джерелами:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1339613369442450&set=a.104454072958392.6592.100001813998010&type=3

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1357791610957959&set=pcb.1357791700957950&type=3&theater

 

Переглядів: 517 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 13:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024