Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Січень » 12 » Заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк – у ЛНМУ ім. Д. Галицького
02:22
Заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк – у ЛНМУ ім. Д. Галицького

 

ЗУСТРІЧ У КУЗНІ МЕДИЧНИХ КАДРІВ

 

 

    

      Заступник міністра охорони здоров’я України

      Павло Ковтонюк зустрівся з викладацьким

      колективом ЛНМУ ім.Д.Галицького, студентами

      та лікарями

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк, в рамках свого візиту на Львівщину, виступив 11 січня перед викладацьким колективом ЛНМУ ім.Д.Галицького, студентами та лікарями первинної ланки, зокрема, сімейними лікарями міст і районів області.

 

 

 

 

 

 

У зустрічі, що відбулася в актовій залі Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, також взяли участь викладачі та студенти навчального закладу на чолі з ректором Борисом Зіменковським.

 

 

 

 

 

 

 

Керівництво охорони здоров’я Львівщини представляли т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ірина Микичак та начальник управління охорони здоров’я Львівського міської ради Володимир Зуб. Ірина Микичак привітала учасників заходу та розповіла про мету візиту заступника міністра, а також про попередні зустрічі, що вже відбулися впродовж насиченого робочого дня.

 

 

 

 

 

 

 

Павло Ковтонюк, коротко ознайомивши присутніх з напрямком своєї діяльності в міністерстві, перейшов до детального роз’яснення Концепції реформи фінансування системи охорони здоров’я України.

 

 

 

 

 

 

 

Суть реформи, за словами заступника міністра, полягає в запровадженні принципу страхової медицини, яка довела свою ефективність у багатьох країнах світу. З одного боку, для конкретного пацієнта, ця система дозволяє уникнути небезпеки раптових незапланованих витрат у разі хвороби, з іншого, на рівні держави, дає можливість більш ефективно використовувати кошти, не на утримання ліжко-місць в лікувальних установах, а на безпосереднє надання медичної допомоги пацієнтам. Основою для моделі солідарного медичного страхування, яку планують реалізувати в Україні, стане британська система, дещо модифікована та пристосована до умов нашої держави.

 

 

 

 

 

 

 

Незмінними залишаються три основні ланки функціонування страхової медицини: джерело надходження внесків (в українському варіанті – загальні податки громадян), місце їх акумулювання (держбюджет) та принцип отримання коштів пацієнтами.

 

 

 

 

 

 

 

На останньому пункті і буде зосереджена основна увага, а саме, планується створення Національної служби здоров’я, яка забезпечуватиме надання усім громадянам України гарантованого пакету медичних послуг із дотриманням вимог якості.

 

 

 

 

 

 

 

Тоді як вся реформа розрахована на три роки, перший її етап розпочнеться вже у 2017 році, і стосуватиметься він первинної ланки надання медичної допомоги. Одним із базових принципів стане вільний вибір лікаря пацієнтом шляхом укладання персональної угоди. Таким чином, Національна служба здоров’я скеровуватиме кошти безпосередньо на надання медичної допомоги пацієнту, закріпленому за певним лікарем.

 

 

 

 

 

 

 

 

Наступним кроком стане реформування вторинної ланки у 2018 році. Павло Ковтонюк відповів на численні запитання присутніх, оскільки багато аспектів реформи потребують детального опрацювання та розробки механізмів їх впровадження.

 

 

 

 

 

 

 

З його відповідей можна було зробити висновок, що важливим компонентом реформи є електронна система реєстрації в галузі охорони здоров’я. Першочерговою буде реєстрація пацієнта, далі фіксуватиметься з якою проблемою пацієнт звернувся, які маніпуляції йому проведені та лише згодом – скерування на діагностику та отримання електронного рецепту. В електронному реєстрі планується створення реєстру пацієнтів, лікарів та закладів.

 

 

 

 

 

 

 

Заступник міністра зазначив, що відтепер керівники медичних закладів всіх рівнів (окрім тих, що фінансуються із держбюджету) отримали можливість гнучко використовувати свій бюджет та ефективно господарювати, визначаючи першочерговість витрат.

 

 

 

 

 

 

Зустріч пройшла у дружній і теплій атмосфері.

 

 

 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 

 

Переглядів: 535 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 12:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024