Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Січень » 12 » Нелегальних мігрантів в Римі збирають з вулиць лікарі Червоного Хреста (ВІДЕО)
18:40
Нелегальних мігрантів в Римі збирають з вулиць лікарі Червоного Хреста (ВІДЕО)

 

ЧЕРВОНИЙ ХРЕСТ ОПІКУЄТЬСЯ МІГРАНТАМИ

 

 

     

 

     На околиці Риму відкрито приймальний центр,

     де біженці можуть розраховувати на медичну допомогу,

     їжу та нічліг. Більшість з прибулих - проїздом в столиці

     Італії, повідомляє УКРОП

 

 

 

 

 

 

 

 

В основному біженці прямують на північ, в інші країни Європи. При цьому, погано розуміючи, скільки ще кордонів їм належить перетнути, перш ніж вони туди потраплять.

 

 

Двері відчинені. Опалення в приміщенні немає. Кімнати постояльців розташовані вздовж довгого коридору. Місця мало, але є можливість поїсти і помитися. Цей центр в місті для транзитерів - єдиний. Потрапив сюди - пощастило. Телекамер постояльці намагаються уникати. Багато з цих мігрантів втекли з державних таборів, зневірившись чекати офіційного статусу біженця.

 

 

Джорджіо Де Акутіс, завідувач центром мігрантів Червоного Хреста:

 

- Вони пройшли довгий шлях. І повинні починати заробляти. Відправляти гроші на батьківщину, щоб підтримати свою родину. Або, що набагато гірше, виплачувати борг трафікантам. Тому всі вони прагнуть, як можна швидше, влаштуватися. Перетнути кордон нелегально - швидше за все. І вони будуть намагатися випробовувати удачу.

 

 

Бюрократична машина неповоротка, і чекати відповіді на запит про статус біженця в Італії іноді, дійсно, доводиться роками. Весь цей час мігранти живуть за державний рахунок, нічого не роблячи. Але це не єдина причина втеч. Мігрантам прекрасно відомо, що знайти роботу в Італії сьогодні проблема. Сирак Грмей з Еритреї допомагає лікарям Червоного Хреста розуміти своїх співвітчизників, постояльців центру.

 

 

Сирак Грмей, мігрант:

- Ніхто не хоче все життя залежати від допомоги держави. Роками нічого не робити. Більшість хоче знайти роботу, і допомагати рідним, що залишилися вдома. У такій країні, як Німеччина, вони відчувають себе захищеними. А тут й італійцям роботу зараз не знайти.

 

 

У центрі для мігрантів, розташованому на околиці Риму, мігранти можуть вперше поглянути на карту і вивчити кілька слів по-англійськи. Засуджувати тут не прийнято. Якщо людині потрібна допомога, він її отримає. Більше двох тижнів на місці затримуються всі. Отримавши в дорогу теплу куртку, мігранти, як правило, продовжують свій шлях. Добравшись до кордону, їм доведеться мати справу з контрабандистами. Але це - не в перший раз...

 

 

 

 

 

 

Фото – З відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://xn--j1aidcn.org/%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D1%85-%D0%BC%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%B2-%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B5-%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%8E/

 

Переглядів: 612 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 11:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024