Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Січень » 12 » ТЧХУ організувало роботу пунктів обігріву у співробітництві з ДСНС, місцевою владою та комунальними службами
21:43
ТЧХУ організувало роботу пунктів обігріву у співробітництві з ДСНС, місцевою владою та комунальними службами

 

ДЕНЬ ЗА ДНЕМ ПУНКТІВ ОБІГРІВУ В УКРАЇНІ

 

 

Товариство Червоного Хреста України організувало роботу

пунктів обігріву у співробітництві з ДСНС, місцевою владою

та комунальними службами

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У перші дні січня в Україні спостерігалося різке зниження температури повітря та сильні опади. За офіційними даними та інформацією ЗМІ, у поточному місяці через морози в країні загинули від 18 до 37 осіб. В окремих регіонах денна температура знижувалася до -23 С°. У північних, центральних та східних областях України нічна температура знизилася до -28 С°. Різке зниження температури супроводжувалося сильною хуртовиною: в окремих районах висота снігового покрову сягала 53 см. 

 

 

 

 

 

 

Через надзвичайні погодні умови на державному рівні було прийняте офіційне рішення про організацію роботи пунктів обігріву. В залежності від області, відповідальність за функціонування пунктів була поділена між комунальними службами, органами місцевої влади та Державною службою України з надзвичайних ситуацій (ДСНС). 62 пунктів обігріву організували на базі районних та обласних організацій Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ).

 

 

 

 

 

 

У пунктах обігріву Червоний Хрест забезпечує відвідувачів гарячим чаєм і перекусами, надає  першу допомогу, теплий одяг, ліки, ковдри тощо. У деяких регіонах ТЧХУ надало допомогу не лише пунктам, розташованим на базі своїх відділень, а також 132 пунктам обігріву, облаштованим ДСНС та комунальними службами.

 

 

 

 

 

 

 

Понад 100 членів загонів швидкого реагування, волонтерів та співробітників ТЧХУ чергують у багатьох пунктах обігріву по всій країні.

 

 

 

 

 

 

При співробітництві з ДСНС та органами місцевої влади у пунктах обігріву по всій Україні  Червоний Хрест надав допомогу понад 2500 особам.

 

 

 

 

 

 

 

Тетяна Гоєнко, голова Київської міської організації ТЧХУ розповіла про роботу пунктів обігріву в столиці України: «У Києві працюють 40 пунктів і 10 з них організовані на базі медико-соціальних центрів ТЧХУ. При кожному з пунктів є банки одягу, де  всі бажаючі можуть вибрати собі теплий одяг. Ці пункти ми забезпечили гарячим чаєм, печивом, продуктами швидкого приготування тощо, а також аптечками першої допомоги. Крім того, такі аптечки ми передали всім пунктам обігріву, що працюють у Києві, в тому числі тим, які організовані ДСНС. На прохання їх керівництва, у ці пункти також було надано теплий одяг і ковдри».

 

Автор: Maria Yeremenko  

 

 

 

Фото – прес-служби ТЧХУ та зі сторінок у соцмережах волонтерів Червоного Хреста

За джерелом:

http://redcross.org.ua/2017/01/%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D0%BD%D0%BA%D1%82%D1%96%D0%B2-%D0%BE%D0%B1%D1%96%D0%B3%D1%80%D1%96%D0%B2%D1%83-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%96/

 

Переглядів: 532 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 09:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024