Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Січень » 15 » У Польщі щорічна благодійна акція: з молотка підуть запонки Дуди і день із Туском
16:30
У Польщі щорічна благодійна акція: з молотка підуть запонки Дуди і день із Туском

 

ТУРБОТА ПРО  МЕДИЧНІ ЗАКЛАДИ

 

 

     

 

     У Польщі щорічна благодійна акція:

     з молотка підуть запонки Дуди і день із Туском

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У неділю, 15 січня, по всій Польщі та за кордоном відбувається 25-та щорічна благодійна акція під назвою “Великий оркестр святкової допомоги” (WOSP), метою якої є збір коштів на закупівлю обладнання для медичних закладів країни.

 

 

До найбільш популярної в РП акції щороку долучаються мільйони поляків, зокрема відомі політики, артисти, спортсмени, передає власний кореспондент Укрінформу. 

 

 

"25 років тому ми хотіли купити один медичний пристрій, у нас було 200 волонтерів у Варшаві, 5 тисяч по всій Польщі та надруковано 100 тис. сердечок (емблема з логотипом акції, яку отримують його учасники – ред.). Сьогодні на кожний фінал акції ми друкуємо близько 35 млн сердечок і їх завжди не вистачає", - заявив перед акцією її організатор, відомий польський журналіст і шоумен Єжи Овсяк.

 

 

В цьому році планується, що акцію обслуговуватимуть 120 тис. волонтерів, а також 1,7 тис. штабів, зокрема і 56 – за кордоном.

 

 

Цьогорічна акція відбудеться під назвою “Для порятунку життя на відділах педіатрії і для забезпечення гідної медичної допомоги старшим особам”.

 

 

Під час благодійної акції гроші традиційно збираються у різних місцях волонтерами до скарбничок. Натомість кожна людина, яка пожертвувала будь-яку суму на акцію, отримує наклейку у вигляді червоного сердечка і логотипом акції.

 

Крім того, гроші на акцію можна пожертвувати банківським переказом та смс-повідомленням. До акції також долучаються відомі в Польщі особи, які в Інтернеті оголошують аукціони з власними лотами.

 

Наприклад, для цьогорічної акції WOSP президент Польщі Анджей Дуда виставив на аукціон свої запонки, відома тенісистка Агнєшка Радванська ракетку, а колишній командувач збройних сил Польщі Мірослав Ружанський військову форму, в якій він брав участь у минулорічних навчаннях Anakonda-16.

 

 

Додамо, усі бажаючі можуть викупити в рамках акції, наприклад, день з Дональдом Туском в Європейській Раді, вечерю з футболістом “Баварії” і збірної Польщі Робертом Левандовським тощо. 

 

 

Серед виставлених лотів трапляються й досить нетипові і навіть скандальні. Зокрема, режисер фільму “Волинь” Войцєх Смажовський крім плакату з власним автографом виставив на аукціон реквізит зі зйомок фільму – сокиру з власноручним підписом на топорищі. Утім, після того, як польські ЗМІ назвали цей лот “суперечливим” режисер визнав, що ситуація є “незручною” і зняв його з інтернет-аукціону. 

 

 

Торік на акції WOSP зібрано рекордних понад 72 млн злотих (більше 18 млн дол.), за які було закуплено медичне обладнання для онкологічних, педіатричних та геріатричних відділень польських шпиталів.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.ukrinform.ua/rubric-abroad/2156610-u-polsi-soricna-blagodijna-akcia-z-molotka-pidut-zaponki-dudi-j-den-iz-tuskom.html

 

Переглядів: 517 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 13:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024