Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Січень » 23 » У Польщі ліквідують страхову медицину
10:47
У Польщі ліквідують страхову медицину

 

ІЛЮЗІЇ  РОЗВІЯЛИСЬ

 

 

 

 

У Польщі ліквідують страхову медицину,

яка не забезпечила конституційні права

громадян на рівний доступ до медичних послуг

кожного, незалежно від величини заможності

 

 

 

 

 

 

 

"Не може бути так, щоб право на опіку в громадській системі охорони здоров’я залежало від того, чи хтось заможний, чи ні", – говорив у студії "TVP Info" міністр охорони здоров’я Польщі Константи Радзівіл. Він представив деталі ліквідації Національного фонду здоров’я та реформу галузі охорони здоров’я, зазначає МоніторІнфо.

 

Ліквідація Національного фонду здоров’я, запровадження Національної служби здоров’я та створення мережі лікарень – це одні з основних планів департаменту охорони здоров’я на найближчий час.

 

 

"Це буде непроста реформа. Наша головна мета – дотримання прав пацієнтів", – коментував прем’єр-міністр під час прес-конференції.  "Із січня 2018 р. не буде поняття медичного страхування. Таку ситуацію спостерігаємо в багатьох інших країнах, тобто це не рішення невідомо звідки", – зазначив міністр.

 

 

Радзівіл наголосив, що подібні рішення запровадили, наприклад, Скандинавія, а також Великобританія, Ірландія, Іспанія та Італія. Як пояснив урядовець, у цих країнах "кожен, хто потребує медичної опіки, може її отримати". "І так само буде у нас", – запевнив глава департаменту охорони здоров’я.

 

 

Мета реформи, як вказав міністр, –  виключення ситуацій, коли хворі відмовляються від лікування, бо не мають страховки. Константи Радзівіл підкреслив, що право на опіку в громадській системі охорони здоров’я не має залежати від заможності пацієнтів.

 

 

 

 

Довідково:

 

Якість послуг охорони здоров'я зовсім не залежить від того, створена чи ні в країні страхова медицина. Вона залежить від загального рівня добробуту громадян, їх культури, освіти, цивілізаційних цінностей, якими тут дорожать. А це – набувається роками.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://svitua.com.ua/news/201701/2159-polshchi-likviduyut-strahovu-medycynu

 

 

Переглядів: 490 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 10:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024