Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Січень » 24 » Президент України у Фінляндії побував на могилі маршала К.Маннергейма
20:24
Президент України у Фінляндії побував на могилі маршала К.Маннергейма

 

ВІНОК  ВІД  ПРЕЗИДЕНТА

 

 

       

       Президент України у Фінляндії побував

       на могилі маршала К.Маннергейма

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Президент України Петро Порошенко вшанував пам’ять загиблих фінів, які боролися за незалежність Фінляндії та поклав вінки до Хреста Героїв та могили маршала Карла Густава Маннергейма на цвинтарі Хієтаніємі, передає УНН із посиланням на прес-службу Глави держави.

 

"Ми вчимося у Маннергейма, як боронити Батьківщину - Президент вшанував пам'ять найвідомішого лідера Фінляндії", - написав речник Глави держави Святослав Цеголко у Twitter.

 

Як повідомили у прес-службі Глави держави, до складу цвинтаря Хієтаніємі у Гельсінкі входить великий військовий цвинтар із секцією могил солдатів, що загинули в Зимовій війні та Другій світовій війні.

 

У центрі військового цвинтаря знаходяться пам’ятник Невідомому солдату і могила маршала Карла Маннергейма. Пам’ятник Невідомому солдату Хрест Героїв – бронзовий хрест, могила-пам'ятник маршала Карла Маннергейма та меморіальна стіна пам’яті загиблих солдатів були встановлені поруч з цвинтарем героїв війни і урочисто відкриті у 1954 році.

 

 

Довідково:

 

Про маршала Маннергейма ще зі шкільної лави нам відомо багато. Перш за все - це «Лінія оборони Маннергейма», яка врятувала від розгрому Фінляндію у 1940 році. Знаємо також і про те, що в молодості він був царським генералом, однополчанином і другом Павла Скоропадського. Відомо також і про те, що ця людина була організатором збройних сил Фінляндії, потім – головнокомандувачем, і нарешті – президентом країни. Саме він вивів Фінляндію з Другої світової війни у 1944 р., чим прискорив її завершення.

 

Та мабуть рідко хто чув про те, що Маннергейм був першим президентом Червоного Хреста Фінляндії, обраним у 1922 р. Про це свідчать історичні документи, очевидці, а також… поштові марки.

 

 

 

 

 

 

Львівський філателіст Петро Гарматій, готуючи публікацію для нашого сайту ще до 150-річчя МКЧХ,  написав статтю про маршала Карла Густава Маннергейма «Національний герой», яку проілюстрував марками з власної колекції.

 

В ній він навів цікаві факти, які засвідчили, що маршал – багатогранна історична постать, якій були притаманні риси не лише полководця і лідера нації, але і повпреда милосердя.

 

(Докладніше див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2013-01-22-1090).

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті і з колекції філателіста П.Гарматія

За джерелами:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1638275-prezident-ukrayini-u-finlyandiyi-pobuvav-na-mogili-marshala-k-mannergeyma

 

 

Переглядів: 622 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 16:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024