Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Січень » 24 » ООН підтримала план України щодо тимчасових переселенців
22:49
ООН підтримала план України щодо тимчасових переселенців

 

ВІТЕР  ПЕРЕМІН

 

 

 

Агентство ООН у справах біженців вітає план заходів

щодо окремих районів Донецької та Луганської областей,

який було затверджено Кабінетом міністрів України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті Агентства ООН у справах біженців.

 

"Завдяки цій ініціативі Україна здійснює обнадійливий крок на шляху виконання своїх міжнародних зобов’язань у сфері захисту усіх громадян без дискримінації та попередження подальшого переміщення. План заходів також відповідає положенням Резолюції Ради Безпеки ООН № 2202 від 17 лютого 2015 року, направленої на мирне врегулювання конфлікту на сході України", - йдеться в повідомленні.

 

Агентство, зокрема, позитивно оцінює той факт, що план розпочинається завданням із врегулювання процедур перетину лінії розмежування. У плані є ще кілька позитивних елементів - надавати деякі адміністративні послуги у центрах поряд із лінією розмежування, де громадяни можуть отримати паспорт та зареєструвати акти цивільного стану (шлюб, народження чи смерть).

 

Такі центри спростять доступ усіх громадян на сході України до важливих процедур документування та зменшать ризики безгромадянства.

 

Крім того, план передбачає декілька заходів із покращення соціального захисту і  доступу до соціальних послуг та безкоштовної юридичної допомоги на територіях поряд із лінією розмежування.

 

План звертає особливу увагу на ситуацію дітей, які проживають на непідконтрольних уряду територіях, зокрема, закликаючи спростити процедуру возз’єднання дитини із родиною.

 

Він також передбачає, що всі громадяни, що проживають на територіях, які не підконтрольні уряду, повинні мати необмежений доступ до навчальних закладів на підконтрольних уряду територіях.

 

Агентство ООН у справах біженців готове підтримати уряд України у виконанні плану. Зокрема, Агентство підтверджує свою готовність надати допомогу владі у покращенні умов на КПВВ та наближенні державних послуг до лінії розмежування.

 

"План заходів, спрямованих на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження" затверджений Кабміном 11 січня 2017 року.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:
http://expres.ua/news/2017/01/24/224709-oon-pidtrymala-plan-ukrayiny-shchodo-tymchasovyh-pereselenciv

 

Переглядів: 476 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 05:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024