Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Січень » 25 » 25 січня - Тетянин день: ворожіння, народні прикмети
20:59
25 січня - Тетянин день: ворожіння, народні прикмети

 

ВЕСЕЛЕ  СВЯТО

 

 

     

 

     25 січня студенти відзначають своє улюблене

    свято, а дівчата - роблять таємничі обряди

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 січня - студенти відзначать своє улюблене свято галасливим застіллям, а всі Тетяни - іменини. Ніч перед настанням цієї дати вважається магічною і є можливість поворожити. В основному в ніч на Тетянин день дівчата ворожать: на судженого, на любов, на заміжжя.

 

У ніч з 24 на 25 січня потрібно вийти на вулицю і запитати ім'я у першого зустрічного чоловіка. Як його звати - так і будуть звати нареченого.

 

Ввечері перед Днем Тетяни потрібно перед сном подумати про те, яким повинен бути майбутній чоловік. Можливо, є вже якась певна людина - в цьому випадку потрібно сконцентрувати увагу саме на ньому, взяти кілька цибулин і на кожній написати чоловічі імена і вмочити їх у воду. Спостерігати за ними кілька днів. Яка цибулина проросте першою - від того чоловіка і чекати пропозиції.

 

Перед сном потрібно поїсти чогось солоного, але не запивати. Лягаючи спати, промовити: "Суджений мій, ряджений, прийди і дай мені пити". Той, хто присниться, і є майбутній наречений.

 

Знадобиться шість чарок з водою. В одну кладеться ложка меду, в іншу - щіпка солі, в третю - лимон, у четверту - сережка, у п'яту наливається трохи вина, в шосту - колечко. Чарки накриваються рушником і пересуваються, не дивлячись куди. Потім потрібно вибрати одну чарку.

 

З медом - чоловік буде добрим, мягкосердечним, з сіллю - чоловік буде ревнивцем, з лимоном - чоловік буде вічно незадоволеним і похмурим, з сережкою - чоловік буде щедрим, буде дарувати подарунки, з вином - чоловік буде веселуном, але упередженим до випивки, з кільцем - скоро буде весілля.

 

Потрібно розкласти на столі папірці з іменами чоловіків. Потім взяти кільце золоте, просунути його через нитку, і водити  над папірцями. Над яким папірцем колечко найсильніше загойдається - так і зватимуть майбутнього чоловіка.

 

 

 

 

 

 

 

 

У сирому яйці потрібно викопати невелику дірочку і обережно вилити вміст в миску з водою. Коли білок згорнеться, то можна ворожити про майбутнє за його формою: будинок - вінчання, звір - швидке знайомство, квітка - презент, силует чоловіка - таємний залицяльник, корабель - подорож. Якщо білок опустився на дно, то краще не гадати.

 

Береться шматочок хліба, кільце, ключі, цукерка і гачок. Всі предмети накриваються хусткою, а потім витягується перший-ліпший. Ключі - багатий наречений, солідний; кільце - чепурун, модник; хліб - забезпечений наречений; гачок - бідняк, "ні кола, ні двора"; цукерка -- багато витрачає, але мало заробляє.

 

Якщо дівчина ворожить на любов, вона повинна погладити кішку. Якщо кішечка замурличе, то жених буде добрим, м'яким і надійним, якщо ж кішка випустить кігтики, то жених буде злісним і розпускає руки, якщо кішка пон'явкає - буде наречений балакучим; якщо втече - весілля не скоро.

 

Дівчата відрізають нитки однакової довжини і підпалюють одночасно. У кого швидше згорить, та і вийде заміж першою. Якщо нитка відразу потухне - весілля ще не скоро.

 

 

 

 

 

 

У ніч на Тетянин день потрібно сісти в темній кімнаті, встановити одне дзеркало навпроти іншого і поставить по боках дві свічки, щоб у дзеркалі утворився "коридор" віддзеркалень, в який потрібно вдивлятися. Через кілька хвилин у "коридорі" повинен з'явитися суджений.

 

ПРИКМЕТИ НА 25 СІЧНЯ - ТЕТЯНИН ДЕНЬ

 

На Тетянин день сонячно - до раннього прильоту птахів.

Сніг 25 січня - літо буде дощове.

Теплий вітер – літо буде посушливим, а врожай – мізерним.

Ясна і морозна погода в Тетянин день – літо буде в міру тепле і без особливих перепадів температури.

Великі замети в Тетянин день – буде багато хліба.

Хуртовини і сильний вітер 25 січня – будуть посуха, неврожай і погана рибалка.

Якщо в цей день найстарша жінка в сім'ї спече коровай, то буде хороший урожай. І кожен з домочадців 25 січня зобов'язаний з'їсти хоч по шматочку. Надлишки віддавали домашнім тваринам.

Зоряне небо у День Тетяни – до ранньої весни.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://ukr.media/ukrain/290371/

 

Переглядів: 610 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 21:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024