Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Січень » 28 » Посол Канади передав Україні десять автомобілів швидкої допомоги
13:55
Посол Канади передав Україні десять автомобілів швидкої допомоги

 

ЦІННИЙ  ПОДАРУНОК

 

 

 

 

Одну «швидку», дарунок від Канади,

отримає одна з дитячих лікарень Львова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Посол Канади в Україні Роман Ващук передав десять автомобілів швидкої допомоги представникам медичних закладів з різних областей України, які були придбані за кошти канадських благодійників.

 

 

 

 

 

 

Як повідомило агентство Укрінформ, урочиста церемонія передачі відбулась у п’ятницю, 27 січня, на Михайлівській площі в рамках святкувань з нагоди 25-ї річниці канадсько-українських дипломатичних відносин.

 

 

 

 

 

 

«Кошти на ці “швидкі” були зібрані по всій Канаді, підготувати до українських стандартів їх допомагали у п’яти провінціях. Свої зусилля до цього доклали сотні людей з громадянського суспільства, провінційних урядів і федерального уряду. “Швидкі” призначені для лікарень від Луганська до Чернівців, тобто зі сходу на захід, знову ж таки, як і в нас від заходу на схід збиралися кошти на них. Тож це подарунок всієї Канади для всієї єдиної України», – наголосив Ващук.

 

 

 

 

 

 

Він розповів, що загальна вартість автомобілів швидкої допомоги становить близько 400 тисяч доларів, вони не довго були в користуванні та повністю відновлені канадськими компаніями, тож Ващук висловив надію, що вони ще довго служитимуть українцям.

 

 

 

 

 

 

«Ми вчимося на власних ініціативах і на власних помилках. Коли перші “швидкі” приїхали десь два роки тому, був зроблений цілий список зауважень, як їх краще адаптувати, зокрема електричні системи, підключення кисню тощо, оскільки в Україні і Північній Америці ці системи різняться. Цього разу це вже було враховано і технічно виконано», – зазначив посол.

 

 

 

 

 

 

З десятьох переданих автомобілів швидкої допомоги три машини, оснащені додатковим аварійно-рятувальним обладнанням, надійдуть у Сєвєродонецьк Луганської області, чотири автомобілі поїдуть до центральних районних лікарень Харківської області у міста Первомайськ, Валки, Близнюки та Барвінкове, де розпочинається проект надання базової медичної допомоги найбільш вразливим категоріям населення з допомогою мобільних бригад. І ще три автомобілі швидкої допомоги надійдуть у дитячі лікарні Тернополя, Чернівців та Львова. Водночас, які саме лікарні отримають такі автомобілі, поки що не повідомляється.

 

 

 

 

 

 

Як повідомляв ZAXID.NET, в січні Канада відправила в Україну 11 тонн гуманітарної допомоги.

 

 

 

Фото – Укрінформ

За джерелом:

http://zaxid.net/news/showNews.do?posol_kanadi_peredav_ukrayini_desyat_avtomobiliv_shvidkoyi_dopomogi&objectId=1416213

 

Переглядів: 514 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 15:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024