Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Січень » 28 » Дружківська МО ТЧХУ навчає мешканців міста навичкам першої невідкладної допомоги
22:47
Дружківська МО ТЧХУ навчає мешканців міста навичкам першої невідкладної допомоги

 

ВДИХНУТИ У ВМИРАЮЧОГО  ЖИТТЯ

 

 

       

       Дружківська МО ТЧХУ, що на Донеччині,

       навчає мешканців міста навичкам першої

        невідкладної долікарської допомоги

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Надати першу допомогу потерпілому повинен вміти кожна людина. Щоб зробити це вчасно і, головне, правильно, не потрібно отримувати медичну освіту. Досить пройти курси з надання першої медичної допомоги.

 

 

Протягом трьох днів - 25, 26 і 27 січня - в приміщенні Дружківської  міської організації Товариства Червоного Хреста Укоаїни проходили заняття з надання першої долікарської допомоги.

 

Слухачами були волонтери міської організації Червоного Хреста, а навчав їх інструктор-волонтер Володимир Масюков. У минулому році Володимир Вікторович сам пройшов навчання на обласних курсах Товариства Червоного Хреста України та отримав відповідний сертифікат. Тепер він ділиться своїми знаннями з людьми: вже провів кілька курсів-тренінгів для працівників профкому машзаводу, мешканців гуртожитків, учнів шкіл. Виїжджав і в так звану «сіру» зону (в район Зайцеве і Майорських) і навчав місцевих жителів.

 

 

Кожен курс триває 12 годин. Володимир Масюков докладно пояснює, як проводити серцево-легеневу реанімацію при різних травмах, розповідає про специфіку надання першої допомоги при опіках, переломах, вивихах, утопленні, колотих і різаних ранах.

 

Своїми знаннями зі слухачами діляться і співробітники Дружківської СДПЧ-45: їм за службовим обов'язком належить добре знати алгоритм надання першої допомоги.

 

 

Практичні заняття проводяться на манекені. Учні повинні до автоматизму засвоїти порядок дій, щоб в критичну хвилину не розгубитися і не втратити дорогоцінні хвилини.

 

 

«У нас, на жаль, немає дитячого манекена, - каже голова міської організації товариства Червоного Хреста Олександра Щербак. - І це трохи ускладнює навчання, оскільки реанімація дітей має свою специфіку. Я звертаюся з проханням до підприємців міста, до всіх небайдужих людей: надайте нам, будь ласка, сприяння в придбанні дитячого манекена ».

 

 

По завершенні курсу навчання волонтери повинні здати заліки, після чого їм будуть видані сертифікати інструкторів-волонтерів Товариства  Червоного Хреста України. Тепер вони, в свою чергу, зможуть навчати населення наданню першої допомоги. Чим більше людей освоїть методику надання долікарської допомоги - тим більше можна буде врятувати життів до приїзду «швидкої».

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

http://dnl.dn.ua/news/vdohnut-v-umirayushchego-zhizn

 

Переглядів: 546 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 08:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024