Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Січень » 31 » Чернівецька ОО ТЧХУ провела тренінг для жінок з числа ВПО з психосоціального захисту
17:01
Чернівецька ОО ТЧХУ провела тренінг для жінок з числа ВПО з психосоціального захисту

 

ЗАХИСТИТИ  КОЖНОГО

 

 

       

       Для жінок з числа внутрішньо переміщених осіб

       з Луганської та Донецької областей у Чернівцях

       провели тренінг з психосоціальної підтримці

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Днями  відбувся тренінг з психосоціальної  підтримки для жінок із числа внутрішньо переміщених осіб з Луганської та Донецької областей, які зараз проживають на території Чернівецької області. Його організовано Чернівецькою обласною організацією Товариства Червоного Хреста України та ГО «Буковинська медична громада».

 

 

 

 

 

 

Перед початком тренінгу жінкам були роздані подарункові сертифікати на проходження безкоштовних загального та біохімічного (9 показників) аналізів крові, які надав ДЦ «Букінтермед».

 

 

 

 

 

Представниця Медичного центру «Панацея» вручила також кожній жінці подарунковий сертифікат на безкоштовний профілактичний огляд та консультацію гінеколога.

 

 

 

 

 

 

Тренінг провела Анастасія Голодрижук – розповіла Голова ГО «Буковинська медична громада» Олена Бесединська.

Лектор є практикуючим психологом  з 12-ти річним досвідом консультативної роботи, викладачем кафедри практичної психології ЧНУ, ведучою груп психологічної підтримки, тренінгів, яка має великий досвід роботи  із сім'ями, дітьми, питаннями жіночності, професійної орієнтації, проблемами подолання криз та з 2014 р. працює з внутрішньо переміщеними особами, учасниками збройного конфлікту на сході України та їх сім'ями.

 

Впродовж останніх років українці перманентно живуть в ситуації війни, страху та небезпеки,  – розповідає Анастасія Голодрижук. – Залежно від особистої історії, досвіду попередньої травматизації, особистісних особливостей, наявності чи відсутності соціального ресурсу (сім’ї, друзів, колег), ці почуття є більш або менш емоційно заряджені.

 

Нестабільність, непередбачуваність і загрозливість сучасного життя потребує знаходження нових способів буття у світі. Тому проблема відновлення та підтримки внутрішнього та соціального ресурсу стає все гострішою та актуальнішою.

 

У людини, що має досвід перебування у травмуючій ситуації, є альтернатива: вона може залишитись в стані заціпеніння, а може використати свій досвід переживання та виживання як джерело розуміння і розвитку, як поштовх до подальшої, можливо навіть ще більш ефективної, самореалізації.

 

Метою проведення груп психологічної підтримки, індивідуальних консультацій для внутрішньо переміщених осіб, якраз і є допомога в усвідомленні випробувань як досвіду і ресурсу.

 

Обмін інформацією про пройдене в ході подібних зустрічей зазвичай дає можливість зрозуміти власні почуття, а отже прийняти самих себе та віднайти ресурс для подальшого самоздійснення в нових умовах.

 

 

 

 

 

 

Внутрішньо переміщені особи – категорія громадян, котрі були змушені покинути своє місце проживання, друзів, роботу і шукати прихистку в інших областях. – зазначила заступник голови Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Наталія Візнюк – Червоний Хрест старається активно допомагати людям із числа ВПО: продуктами харчування, одягом, взуттям, постільною білизною та ін.

 

Одним із видів турботи про переселенців є психологічна підтримка, яка допомагає людям, відновити нормальний стан, відчути, що життя увійшло в нормальне русло, знайти надію на майбутнє та адаптуватись до нових умов життя. Тому, такі заходи вкрай важливі і потрібні.

 

 

 

 

 

 

 

- Щира подяка та низький уклін Анастасії Голодрижук, директору МЦ «Панацея» - Наталі Каленюк та директору ДЦ «Букінтермед» - Павлу Молдовану – додала Олена Бесединська - Більшість з нас щоденно на щось скаржиться. Погана робота, проте вона є; невиправдано високі комунальні платежі, але ми господарі власного житла; дратують родичі та друзі, але вони всі поруч, і ми маємо змогу подзвонити їм не тільки по телефону, а й в двері.

 

 

В щоденних турботах ми навіть не помічаємо, що поруч з нами живуть люди, які позбавлені всього цього. Люди, які залишились без житла, роботи, оточення і змушені жити в нашому рідному, а для них такому чужому місті.

 

 

Саме такі відчуття сповнювали,  я думаю, нас всіх, - констатувала Олена Бесединська, -  коли ми спілкувались з жінками із числа переселенців. Щиро впевнена, що тільки ми – чернівчани можемо зробити наші Чернівці, рідними й для цих людей. Спільними зусиллями !

 

 

Довідково:

 

Контактні дані Анастасії Голодрижук:

                         моб тел.: 0506705844  

                                        0509494499

 

 

 

Фото – www.buknews.com.ua

За джерелом:

http://buknews.com.ua/page/dlia-ginok-iz-chysla-vnutrishno-peremishchenykh-osib-z-luhanskoi-ta-donetskoi-oblastei-u-chernivtsiakh-provely-treninh-po-psykhosotsialnii-pidtrymtsi.html

 

 

 

 

Переглядів: 723 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 05:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024