Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Лютий » 1 » Червоний Хрест: ситуація на південному сході України - залишається складною
14:43
Червоний Хрест: ситуація на південному сході України - залишається складною

 

ШЛЯХ ДО МИРУ - ВАЖКИЙ

 

 

 

Червоний Хрест: ситуація на південному сході

України - залишається складною

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Керівник Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні Алан Ешліманн в бесіді з журналістами з ТАСС, яка відбулася 26 січня, розповів про стан гуманітарної ситуації в зоні конфлікту на південному сході України, про проблеми, що стоять перед жителями Луганської та Донецької областей, а також повідомив, що робить Червоний Хрест для вирішення нагальних гуманітарних проблем регіону.

 

За словами Ешліманн, положення на південному сході України продовжує залишатися крихким, незважаючи на деякі поліпшення.

 

"Ситуація, як і раніше залишається складною, особливо на лінії зіткнення, - сказав він. - Є райони, де тривають бойові дії, де обстріли відбуваються кожен день, і робота в цих районах є особливо небезпечна. Поточна ситуація негативним чином відбивається на людях через те, що конфлікт триває так довго. У цілому ж становище поліпшується, проте по ряду аспектів воно залишається дуже нестійким ".

 

Алан Ешліманн зазначив, що найбільшу стурбованість місцевого населення викликає відсутність безпеки, медичного обслуговування і можливості доступу до продуктів харчування.

 

"Особливе занепокоєння у населення по обидві сторони від лінії зіткнення викликає обстановка в сфері безпеки, тому що тривають обстріли, які в основному відбуваються вночі, проте ми фіксували і обстріли в денний час, - сказав він. - Для більшої частини населення нормальне життя поки що неможлива , що відбивається і на економічному розвитку, і на можливості купувати продукти харчування, особливо на лінії зіткнення. Залишається ряд проблем, пов'язаних з охороною здоров'я та наданням медичної допомоги - ситуація в цій області все ще нестабільна ".

 

Особливе занепокоєння глави представництва МКЧХ в Україні викликає ситуація з водопостачанням населених пунктів, розміщених на лінії зіткнення.

 

"Викликає заклопотаність постачання населенню основних ресурсами, такими, як вода - багато об'єктів інфраструктури водопостачання постраждали в результаті бойових дій, - зазначив Ешліманн. - МКЧХ відзначає проблеми, пов'язані з відсутністю можливості здійснити оплату за воду і власне за поставки води".

 

 

 "Червоний Хрест як і раніше стурбований труднощами, яких зазнає місцеве населення при перетині лінії зіткнення - це пов'язано з витратами часу: взимку, коли стоїть холодна погода, людям доводиться годинами чекати в черзі на пропускних пунктах, - повідомив він. - У зв'язку з цим МКЧХ встановив пункти обігріву, де люди можуть зігрітися та випити гарячого чаю, вони розташовані по обидва боки переходу у Станиці Луганська. На ряді пропускних пунктів були встановлені туалети. Ми також розмістили плакати, які попереджають населення про небезпеку мін та боєприпасів ".

 

Глава українського представництва МКЧХ також зупинився на обсягах допомоги, що надходить по лінії його організації в зону конфлікту на південному сході України.

 

"Ми надаємо допомогу людям по обидва боки лінії зіткнення, але в основному ми допомагаємо людям в Луганській та Донецькій областях на територіях, непідконтрольних українській владі, - повідомив він. - У першу чергу, ми роздаємо продукти харчування в тих населених пунктах, які знаходяться поруч з лінією дотику. У 2016 році ми надали допомогу близько 200 тисячам осіб і розподілили 500 тисяч продуктових наборів - один такий набір важить 18 кілограмів. Загальна вага склала близько 8 тонн".

 

МКЧХ, за словами Алана Ешліманн, також бере участь в ремонті та відновленні об'єктів інфраструктури і житла.

 

"Ми надаємо допомогу в забезпеченні роботи об'єктів водопостачання, надаємо матеріали для ремонту зруйнованих ділянок трубопроводу, - сказав він. - Крім того, ми надаємо хімічні реагенти для водоочищення. Людям, чиї будинки постраждали в результаті бойових дій, ми передаємо будматеріали для відновлення житла, така допомога була надана 40 тисячам осіб".

 

Ще одним важливим напрямком діяльності, як зазначив керівник представництва МКЧХ в Україні, є надання допомоги установам охорони здоров'я.

 

"МКЧХ допомагає у забезпеченні роботи 100 лікарень, які знаходяться по обидві сторони лінії зіткнення - ми надаємо медикаменти, витратні матеріали, необхідні для лікування поранених, а також медикаменти і обладнання для лікування пацієнтів з хронічними захворюваннями, - сказав Ешліманн. - Ми забезпечуємо лікарні інсуліном для хворих на діабет, надаємо можливість проведення гемодіалізу для людей з хворобами нирок, підтримуємо роботу банків крові ".

 

Алан Ешліманн також повідомив, що "МКЧХ в Україні веде роботу з відповідними особами та органами по обидва боки лінії зіткнення з питань розшуку осіб, зниклих без вісті, надає допомогу в судово-медичній експертизі".

 

 

"Операція МКЧХ з надання допомоги на південному сході України є восьмою за своїми масштабами, якщо порівнювати її з операціями Червоного Хреста в усьому світі, - повідомив він на закінчення. - Її бюджет на 2017 рік складає приблизно $60 мільйонів".

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://vk.com/icrc_rus?w=away-64897872_3832

 

Переглядів: 637 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 02:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024