Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Лютий » 5 » МКЧХ занепокоєний ризиком погіршення гуманітарної ситуації на фоні активізації бойових дій на сході України
16:23
МКЧХ занепокоєний ризиком погіршення гуманітарної ситуації на фоні активізації бойових дій на сході України

 

ГРАНІ  КОНФЛІКТУ

 

 

       

 

       МКЧХ занепокоєний ризиком погіршення гуманітарної

       ситуації на фоні активізації бойових дій на сході України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Десятки тисяч людей, що проживають на лінії зіткнення на сході України, з 29 січня перебувають в епіцентрі бойових дій. МКЧХ серйозно занепокоєний тим, що бойові дії впливають на цивільне населення, яке опинилося відрізаним від таких базових речей як електро - , водо - й теплопостачання, та ще за умов сильних морозів.

 

«Ми дуже занепокоєні тим, як ескалація бойових дій вплинула на цивільне населення, – сказав Алан Ешліманн, глова делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні. – Багато життєво важливих комунікацій, таких як електромережі і водогони, було пошкоджено, що може мати істотні гуманітарні наслідки для тисяч людей по обидва боки від лінії зіткнення».

 

Бойові зіткнення особливо небезпечні в районі селища Авдіївка, але й інші території також постраждали, є повідомлення про жертви й руйнування у багатьох районах Донецької й Луганської областей.

 

 

 

 

 

 

МКЧХ працює по обидва боки від лінії розмежування і підтримує зусилля місцевих органів влади з надання допомоги й задоволення найбільш нагальних потреб людей.

 

«Для нас є пріоритетним відновлення електропостачання і ремонт пошкодженого водогону, – пояснив пан Ешліманн. – Поряд з численними іншими організаціями ми просимо максимально дотримуватися режиму припинення вогню, аби дозволити ремонтним бригадам полагодити пошкоджені лінії електропередач. На даний момент ми працюємо над доставкою палива для генераторів».

 

  • Співробітники МКЧХ з самого початку загострення конфлікту перебували в Авдіївці, привізши туди ковдри, матраси, свічки, ліхтарі, а також целофан і брезент.
  • По інший бік лінії фронту, 18 тисяч літрів питної води і ковдри у цей час роздано новим переміщеним особам, а також тим, хто проживає в районах Донецька, що опинилися без водопостачання.
  • Сім’ям з дітьми, що мешкають у відключених від опалення багатоквартирних будинках районів Донецька, було надано електричні обігрівачі.
  • МКЧХ надав матеріали для термінового ремонту, а саме рулони пластикової плівки, дерев’яні балки і цвяхи, які буде використано для ремонту постраждалих будинків міста Донецька.
  • Медичні бригади МКЧХ привезли медичні матеріали для лікування поранених у Покровську, Констянтинівці, Донецку й Макіївці, поповнюючи нашу допомогу, надану лікувальним закладам наприкінці грудня. МКЧХ дуже занепокоєний тим фактом, що під обстріл потрапив автомобіль швидкої допомоги, а деякі уламки снарядів приземлилися у лікарняному дворі.

 

Міжнародне гуманітарне право свідчить, що об’єкти, які мають важливе значення для виживання цивільного населення, такі як водогони й електромережі, повинні перебувати під захистом. Вибухова зброя широкого радіусу дії не повинно використовуватися у густонаселеній місцевості.

 

 

 

 

 

 

Ми закликаємо всіх, кого це стосується, поважати ці правила, а також пам’ятати про те, що цивільне населення, а також медичні працівники й обладнання, перебувають під захистом і не повинні піддаватися ризику під час бойових дій.

 

 

«Конфліт на Донбасі набагато важливіший за політичні чи статистичні розклади, – додав пан Ешліманн. – Він відбивається на мешканцях густонаселених районів. Конфлікт має людське обличчя, і попри разючу стійкість місцевих мешканців цей конфлікт руйнує їхнє життя».

 

 

МКЧХ сподівається, що найближчими днями і годинами нам вдасться зробити більше, скоординувавши зусилля з відповідними органами влади і гуманітарними організаціями. МКЧХ готовий виступити як нейтральний посередник для захисту цивільного населення й інфраструктури, необхідної для виживання.

 

 

Фото – прес-служби делегації МКЧХ в Україні

За джерелом:

http://ua.icrc.org/2017/02/02/1189/&hs_fb_account_id=21972680&utm_source=paidsocial

 

Переглядів: 609 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 00:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024