Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Лютий » 7 » Відновлювальні роботи в Авдіївці за участю Червоного Хреста
12:05
Відновлювальні роботи в Авдіївці за участю Червоного Хреста

 

ВІДБУДОВА

 

 

         

 

         Відновлювальні роботи в Авдіївці

         за участю Червоного Хреста

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчора, 6 лютого, до Авдіївки прибула група ветеранів-учасників АТО із громадської організації «Союз ветеранів АТО Донбасу» для допомоги цивільному населенню.

 

 

 

 

 

 

 

 

Волонтери – ветерани співпрацюють з ДСНС та допомагають зашивати плівкою побиті вікна, ремонтують дахи.

 

 

 

 

 

 

 

«Перша група складається з 6 осіб. Всі вони у різний час були в АТО та зараз мешкають в Донецькій області. Сьогодні ми допомагали працівникам ДСНС лагодити дахи та вставляли шибки. Дехто з ветеранів брав відгули на роботі, щоб мати змогу приїхати в Авдіївку. Від таких людей більше користі, ніж від цивільних – команда не боїться обстрілів та знає, як правильно себе поводити під час загострення ситуації. Післязавтра прибуде інша група, що змінить цю», – сказав координатор проекту «Ветерани до влади» Володимир Рибалкін.

 

 

 

 

 

 

Керівник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський щиро подякував добровольцям: «Усі вони – з навколишніх міст Донеччини. Їхня допомога нам є дуже доречною. Нам реально бракує робочих рук. Ремонтно-будівельні бригади продовжували склити вікна багатоповерхівок. Сьогодні засклили вікна близько 100 квартир, а ДСНС сформувало 30 додаткових груп для допомоги мешканцям у ремонті приватного сектору».

 

 

 

Довідково:

 

В Авдіївці, починаючи  з 3 лютого, працює збірний загін швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України, який складається із 2 співробітників і 5 волонтерів. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Загін працює у тісній координації з представниками місцевої держадміністрації, військово-цивільного співробітництва «CIMIC», Державною службою України з надзвичайних ситуацій.

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, 2 лютого 2017 року з Києва на Донеччину вирушили автомобілі Товариства. Волонтери та працівники Червоного Хреста везли з собою гуманітарний вантаж: 1050 ковдр, 700 наборів постільної білизни, теплий одяг, продукти харчування та обладнання для облаштування 3 пунктів обігріву. В той же час, обласні організації Товариства сформували й передають гуманітарні вантажі зі своїх запасів, а також із тієї допомоги, яку надало місцеве населення.

 

Станом на 6 лютого переважною більшістю обласних організацій вже передано понад 4500 кг продуктів харчування (в тому числі дитячого), теплий одяг та взуття, медикаменти, гігієнічні набори, ковдри, матраци та постільна білизна, засоби особистої гігієни та побутова хімія.

 

Після прибуття до Краматорська, команда Товариства провела ряд зустрічей з керівництвом області, місцевої військово-цивільної адміністрації та мешканцями міста.

 

Волонтери й співробітники Червоного Хреста беруть активну участь у ремонті лікувального закладу, перевезенні вантажів, видачі гуманітарної допомоги та медикаментів.

 

 

 

 

 

 

У розпорядженні зведеного загону - вантажний автомобіль Національного комітету ТЧХУ. За час перебування в Авдіївці вони розвезли по 15 адресах майже 500 матраців, близько 1000 ковдр, більше 2000 свічок. Інвалідам було особисто доставлено 250 продуктових наборів.

 

 

 

 

 

 

Вчора, 6 лютого, Юлія Галаган, працівник Червоного Хреста, котра входить у зведену групи Товариства, повідомила, що зараз вони на ремонтних роботах у поліклініці (амбулаторії) залізничників у районі старої Авдіївки, де поки що немає опалення й води.

 

 

 

 

 

 

«Вчора у місті відновили електропостачання, але струм є лише у три чверті міста. У поліклініці ми встановили теплову пушку, щоб забезпечити теплом декілька кабінетів, що дозволить частково відновити роботу медичного закладу. Зараз тут знаходяться близько 25 осіб, яким потрібне амбулаторне лікування, - розповіла Юлія. – Наразі у місті спокійно, хоча вчора ввечері було чутно постріли. У місті проводяться ремонтні роботи, роздають плівку для вікон тощо. Роботи ще дуже багато».

 

 

 

 

 

 

 

Збірний загін швидкого реагування Червоного Хреста продовжує залишатись у місті, а обласні організації Товариства наразі працюють над збором гуманітарної допомоги для подальшої її передачі в населені пункти Донецької та Луганської областей.

 

 

 

Фото - Департаменту інформаційної і внутрішньої політики Донецької  ОДА та прес-служби ТЧХУ

За джерелами:

http://dn.gov.ua/veterany-ato-dopomagayut-avdiyivtsyam-vidnovlyuvaty-zhytlo/

http://redcross.org.ua/2017/02/zagin-shvydkogo-reaguvannya-pratsiuie-v-avdiivtsi/

 

 

Переглядів: 571 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 20:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024