Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Лютий » 8 » Покровський МЦЗ на Донеччині об'єднав громадян «Під одним дахом»
18:30
Покровський МЦЗ на Донеччині об'єднав громадян «Під одним дахом»

 

ДЛЯ  ЗРУЧНОСТІ  ВІДВІДУВАЧІВ

 

 

 

 

Продовжує свою діяльність у приміщенні Покровського

міського центру зайнятості Донецької області -

інформаційно - консультативний захід «Під одним дахом».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 8 лютого, відбувся черговий інформаційно - консультативний захід для внутрішньо переміщених осіб та інших категорій громадян. З початку 2017 року проведено вже п’ять таких заходів, які відвідали близько 80 осіб.

 

Мета заходу – об’єднати зусилля різноманітних структур «Під одним дахом» для комплексного обслуговування громадян, які потребують консультування з питань їх соціального захисту.

 

У заході взяли участь представники Управління соціального захисту населення Покровської міської ради, Управління соціального захисту населення Красноармійської районної державної адміністрації, Красноармійського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, Покровської районної організації осіб з інвалідністю, Покровської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України, Територіального центру соціального обслуговування Красноармійської РДА, Головного управління Держпраці у Донецькій області, Покровської Ліги ділових та професійних жінок.

 

«Необхідність оперативного реагування на сучасні виклики сьогодення обумовлює потребу в пошуках нових форм роботи з внутрішньо переміщеними особами, демобілізованими учасниками збройного конфлікту на сході України, соціально вразливими категоріями населення. До таких форм можна віднести щотижневу організацію та проведення цього інформаційно-консультаційного заходу», - розпочав акцію вступним словом директор Покровського міського центру зайнятості Микола Толмачов.

 

У ході спілкування учасники заходу отримали актуальну інформацію про послуги, які надає служба зайнятості, можливості професійного навчання, оформлення житлових субсидій, умов виплати пенсій, у тому числі громадянам з числа ВПО. 

 

Цікавилися відвідувачі і питаннями щодо пенсійного забезпечення та підтвердження трудового стажу, оскільки його наявність суттєво впливає на право непрацездатних громадян на пенсійне забезпечення та розмір майбутньої пенсії.

 

Також розглядалися питання участі громадян, а особливо з числа переселенців, у проектах іноземних неурядових організацій, спрямованих на адаптацію людей, та згуртування громади.

 

У ході засідання вирішено питання призначення субсидії особі, яка мешкає у селі Покровського району. Також за консультацією звернувся демобілізований учасник з лав української армії, що воював на Сході щодо питання оформлення субсидії та пільг на оплату ЖКП. Особа, яка перебуває на обліку в ЦЗ, як безробітна, звернулася з питанням врахування страхового стажу для виходу на пенсію за віком.

 

Громадяни одержали вичерпні консультації та рекомендації щодо подальшого оформлення субсидій та пенсій. Надалі буде продовжена тісна співпраця служби зайнятості та органів державної влади, місцевого самоврядування, волонтерських організацій задля блага тих, кому сьогодні потрібна така допомога.

 

«Коли відповідні законодавчі зміни набудуть чинності, процес впровадження позитивних змін у роботі служби зайнятості буде йти набагато швидше», -підсумував Микола Толмачов, закінчуючи нинішню акцію.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернету

За джерелом:

http://www.06239.com.ua/article/1540462

 

 

 

Переглядів: 481 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 16:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024