Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Лютий » 10 » У Запоріжжі люди похилого віку залишилися без зв'язку із зовнішнім світом
21:01
У Запоріжжі люди похилого віку залишилися без зв'язку із зовнішнім світом

 

НАСЛІДКИ - СУМНІ

 

 

       

 

       У Запоріжжі люди похилого віку

       залишилися, як і прогнозували експерти, 

       без зв'язку із зовнішнім світом

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гучна заява в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, що Червоний Хрест у всьому світі живе на пожертви і тому Міністерство охорони здоров'я не буде фінансувати діяльність цієї організації в Україні, призвело, як і слід було очікувати, до негативних наслідків. Так, на сьогоднішній день припинено діяльність патронажної служби Червоного Хреста, співробітниці якої опікувалися самотніми хворими людьми похилого віку.

 

 

 

 

 

 

-   Червоний Хрест завжди жив і живе на пожертви, - розповідає газеті "Індустріалка" голова обласної організації Червоного Хреста Костянтин Сілін. - Але у нас було державне замовлення на організацію допомоги престарілим громадянам, які проживають в своїх будинках самотніми. І для них співробітниця патронажної служби була єдиною людиною, яка пов'язувала їх із зовнішнім світом. Приходили наші сестрички, виконували медпризначення, надавали соціально-побутову допомогу, доставляли продукти харчування, які нам вдалося дістати.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вони ходили до самих найбільш обездолених людей в найвіддаленіші місця, куди не доходили медичні або соціальні працівники. Будемо говорити відверто - кому в нашій країні потрібні самотні бідні люди?

 

 

 

 

 

 

 

Цей підрозділ виконував державне замовлення за бюджетні гроші, кошти йшли на виконання соціальних завдань. Фінансування здійснювалося через Міністерство охорони здоров'я. Сьогодні глава МОЗ сказала, що цим питанням повинна займатися соціальна служба. Зараз йдуть переговори, адже соціальна служба знаходиться у віданні іншого міністерства – соціальної політики. Гроші в бюджеті на ці функції виділені, але виділені на МОЗ.

 

 

 

 

 

 

Таким чином, наші підопічні залишилися без обслуговування. Подекуди їх взяли до себе соціальні працівники, які обслуговують громадян вдома, але в цілому проблема не вирішена.

 

 

 

 

 

 

 

- До слова, друге замовлення, яке представники Червоного Хреста виконують на обласному і міському рівнях - підсумував К.Сілін свою розповідь, - організація гарячого харчування для бездомних людей. Намет, в якому можна отримати порцію гарячої страви, встановлений ​​у м. Запоріжжі в районі Малого ринку.

 

 

Автор – Ірина Єгорова

 

 


Фото - Олександра Прилепи 

За джерелом:

http://iz.com.ua/zaporoje/115507-zaporozhskie-stariki-ostalis-bez-svyazi-s-vneshnim-mirom.html

 

 

 

Переглядів: 560 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024