Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Лютий » 11 » Медичне волонтерство: чим і кому ви можете допомогти
19:17
Медичне волонтерство: чим і кому ви можете допомогти

 

ПОПОВНЮВАТИ РЯДИ ДОБРОТВОРЦІВ

 

 

 

 

Медичне волонтерство: чим і кому ви можете допомогти

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 лютого у світі відзначається День хворого. Здавалося б, навіщо? Адже хвороба - це стан, від якого не застрахований ніхто...

 

 

Між тим, мета цього дня - нагадати тим, хто поряд із хворим, про необхідність підтримки. Адже саме коли ми хворіємо, ми розуміємо, як для нас важлива підтримка і турбота інших. Тому мета Всесвітнього дня хворого -- нагадати про те, що поруч є хворі люди, які потребують нашої уваги, причому незалежно від ступеню спорідненості.

 

 

Ініціатором запровадження цього дня у 1992 році став Папа Іоан Павло ІІ. Тоді він звернуся до вірян з проханням присвячувати хоча б частину свого часу допомозі хворим. Адже медичні працівники -- не єдині люди, хто повинен опікуватися хворими.

 

 

Останнім часом в Україні піднімається волонтерських рух, коли, поміж іншого, волонтери допомагають пацієнтам лікарень - матеріально чи морально. Волонтерами часто стають студенти-медики, друзі чи родичі хворого, громадські активісти чи просто небайдужі громадяни, журналісти, бізнесмени. І якщо раніше про допомогу хворим замислювалися ті, кого торкнулася біда, то тепер суспільство пробуджується - волонтерами часто стають люди, які просто хочуть допомогти.

 

 

- Якщо людина хоче займатися волонтерством у лікарні, як це мало б виглядати?

 

 

- Є кілька шляхів. Наприклад, якщо хочете допомогти матеріально, дізнайтеся у персоналу чи адміністрації лікарні, що справді потрібно. Можливо, не вистачає якихось ліків чи розхідних матеріалів, а, можливо, й простирадл, - каже Маским Лациба, громадський діяч.

 

 

Крім того, волонтерство не завжди означає матеріальну допомогу. Скажімо, ви можете прийти до лікарні та провести з дітьми (або з дорослими пацієнтами) якийсь майстер-клас, підмінити родичів на чергуванні, давши їм можливість відпочити, читати вголос лежачим хворим, запропонувати транспортні послуги (наприклад, кілька разів на тиждень возити онкохвору дитину на хіміотерапію, якщо її проводять в іншому приміщенні). Крім того, можна долучитися до медичного волонтерства, ставши добровільним донором. Тобто, варіантів безліч.

 

 

У багатьох медичних закладах створено опікунські чи наглядові ради. Це дає можливість не лише впливати на адміністрацію лікарні задля покращення якості медичних послуг, а й залучати до співпраці небайдужих людей. Скажімо, одним з найактуальніших напрямків є збір коштів - зокрема, на проведення операцій за кордоном.

 

 

Часто можна почути, що у маленьких районних лікарнях нема жодних опікунських чи наглядових рад - так створіть їх! Таким чином ви зможете моніторити проблеми відділів, залучати людей для вирішення конкретних проблем, покращувати якість лікування та догляду за хворими.

Головне - бажання. І тоді знайдеться можливість.

 

 

 

 

 

 

 

 

Довідково:

 

Хоч МОЗ і спричинив до ліквідації патронажної служби у Червоному Хресті, але це не перекреслило статутної засади Товариства – допомагати тим, хто в біді. Тож його працівники і волонтери турбуються нині, як це було і вчора, про оснащення лікарень устаткуванням, медикаментами, автотранспортом. Такі заходи проводилися у Дніпрі, Чернівцях, Івано-Франківську, Львові та інших містах і селах нашої держави.

 

Як ми уже повідомляли, 3 лютого п.р. ТЧХУ передало у підрозділи МОЗ вакцину проти малярії, яку отримало по лінії Федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. (Докладніше про це див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2017-02-09-9697).

 

Тож всі ті, хто хоче присвятити свій вільний час медичному волонтерству, має можливість зробити це у лавах волонтерів Червоного Хреста.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://dobryjlikar.com/article/201702/2339-medychne-volonterstvo-chym-komu-vy-mozhete-dopomogty

 

 

Переглядів: 979 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 20:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024