Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Лютий » 11 » Обережно: у соцмережах влаштували полювання на українських дітей та підлітків
20:30
Обережно: у соцмережах влаштували полювання на українських дітей та підлітків

 

 

СМЕРТЬ  ПЕРЕД  ВІДЕОКАМЕРОЮ

 

 

       

 

       Поліція попередила про поширення у соціальних

       мережах груп, які спонукають дітей до самогубства

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У кіберполіції України розповіли, що фанати таких спільнот називають себе "китами".

 

Подібні суїцидальні спільноти називаються "Море китів" і "Тихий дім". Відтак у всіх прихильників "моря китів" і "тихих будинків" на особистих сторінках зображені відео або малюнки з китами, – зазначили у поліції.

 

За словами поліції, для того, аби вступити в такі групи, потрібно подати заявку для вступу до неї та написати певний текст у себе на сторінці. Далі проводять невеличке психологічне вивчення особи та її готовності до самогубства через спілкування в приватному чаті.

 

- Наступне повідомлення буде із завданням (опис завдання, та час який надається на його виконання). Виконання кожного завдання потрібно фіксувати на фото або відео. На кожне завдання надається обмежений час. Якщо учасник не встигає його виконати, то його виключають з групи, – розповіли у поліції.

 

Також правоохоронці з'ясували, що усього дітям дають 50 завдань - "квестів", при цьому у фейкових спільнотах таких завдань може бути менше. Далі адміністратор групи схиляє дитину до виконання завдань, причому практично всі завдання передбачають нанесення дитині власноруч каліцтв або заподіяння болю.

 

Коли адміністратор групи впевнений в тому, що дитина готова до самогубства, створюють аудіо з музикою, в якому дитина виступає в головній ролі. У ролику оговорюють усі її проблеми, які вона озвучила "провіднику". Єдиний вихід із усіх проблем, який озвучується в цьому "творі", – вчинити самогубство. Перед цим дитина слухає аудіозапис і робить останній крок.

 

Фінальне завдання – покінчити життя самогубством та зафіксувати момент смерті на камеру в режимі online. Відеозаписи в подальшому продаються в мережі Інтернет або в Darknet, – додали у поліції.

 

Також кіберполіція встановила постійних учасників таких спільнот, які реєструються з території України.

 

У зв’язку з цим кіберполіція звертається до батьків та усіх не байдужих із проханням бути пильними, при можливості – перевірити облікові записи ваших дітей, чи не зареєстровані вони під зазначеними у списку іменами. При виявлені додаткових облікових записів Департамент кіберполіції інформуватиме шляхом оновлення цього списку, – додали у поліції.

 

При виявленні небезпечних груп поліція просить негайно повідомляти до кіберполіції , телефон гарячої лінії (044) 374-37-21.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:
http://expres.ua/news/2017/02/11/227687-oberezhno-socmerezhah-vlashtuvaly-polyuvannya-ukrayinskyh-ditey-pidlitkiv

Переглядів: 545 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 01:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024