Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Лютий » 15 » Україна звітувала у Женеві про виконання Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок
18:08
Україна звітувала у Женеві про виконання Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок

 

НА ШЛЯХУ - ДО РІВНОПРАВНОСТІ

 

 

 

Україна 14 лютого звітувала в штаб-квартирі

ООН в Женеві про виконання #CEDAW - Конвенції

про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Головні проблеми:



• Жінки в Україні отримують на 24% меншу зарплату від чоловіків. Цей показник не змінився з 2009 року.

• Дуже поширеним в Україні є гендерно обумовлене насильство. 22% жінок та дівчат віком 15-49 років страждали від фізичного чи сексуального насильства хоча б раз протягом життя.

 

• Досить низьким є відсоток жінок у владі. 11% жінок працює в Парламенті та 12% в уряді. Загалом 16% державних службовців в Україні - це жінки.

 

 

 

 

 

 

 

Скульптурна композиція Petrified встановлена в Женеві біля штаб-квартири Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Її тлумачення різне, зокрема, як алегорія «Замучених душ»... В перекладі на звичайну мову – це образ жертв дискримінації жінок у світі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчора Україна звітувала про те, як вона впроваджує Конвенцію ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок. Заключні рекомендації мають бути за 2 тижні. Ці рекомендації є засадничими для планування на наступні 4 роки, за визначенням, для держави, на практиці, насамперед, для громадянського суспільства і міжнародних організацій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перші рефлексії й уроки з процесу підготовки і звітування можна зробити вже зараз:


- громадянське суспільство показало свою зрілість, відповідальність, небайдужість, і це оцінили члени Комітету, відзначивши, що рівень був найвищим серед 4 країн, що звітують на цій сесії - Україна, Ірландія, Йорданія, Сальвадор


- комунікація між державою і громадськими організаціями на заключному етапі була на абсолютно на невідповідному рівні, незважаючи на спроби міжнародних організацій і громадських організацій активувати її, що позначилося на результаті звіту державної делегації, яка, імовірно, вважала так, як і сказала напередодні - " у нас є відповіді на всі питання"


- в процесі відповіді членів урядової делегації явно проступали негативні тенденції національної ґендерної політики - поширене нерозуміння сутності процесу подібних звітів; уявлення, що без глибокого розуміння ґендерної проблематики, її втілення в державну політику можна відповідати на суттєві запитання у загально-формальному ключі; обмежене і примітивізоване розуміння ґендерного підходу на рівні "у нас 30% жінок в сільських радах, там нема проблеми з ґендером" чи "слова ґендер в реформах нема, але він там звучить"; відкритість є ознакою сильних і цього слід прагнути.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Збройний конфлікт допомагає відкривати "вікна можливості", але він так само швидко їх закриває. Ми не маємо права залишатися зоною "Закатованих душ" в жодній зі сфер і тем нашого життя, і поготів - коли ця тема є наскрізною для всіх рівнів і для кожної ланки життя суспільства

 

Підтримка процесу #CEDAW допомагає в досягненні 5-ої Цілі сталого розвитку #SDGs - гендерної рівності.

 

 

Фото – зі сторінок: Anastasia-Eva Kristel Domani, а також United Nations in Ukraine  у соцмережі Facebook

За джерелами:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1158841810895091&set=pcb.1158842307561708&type=3&theater

https://www.facebook.com/UnitedNationsUkraine/photos/a.236255836398618.67245.232482103442658/1418283334862523/?type=3&theater

 

Переглядів: 557 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 17.04.2024, 01:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024