Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Лютий » 16 » Творчі можливості людини – безмежні. Про один з таких прикладів – репортаж з оселі п. Ра Поллета (ВІДЕО)
16:06
Творчі можливості людини – безмежні. Про один з таких прикладів – репортаж з оселі п. Ра Поллета (ВІДЕО)

 

ПІДЗЕМНИЙ ШЕДЕВР

 

 

       

 

       Чоловік живе в печері зі своїм собакою вже 25 років ...

       У те, що він створив в цій оселі, важко ... повірити

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ось вже дійсно - скільки на світі не живеш, а не перестаєш дивуватися тому, на що здатні деякі люди, які мають нестандартне мислення.

 

Нашого героя звати Ра Поллет, який живе в північній частині американського штату Нью-Мексико. Озброївшись киркою і лопатою, ця дивовижна людина видовбила печеру в м'якій гірській породі.

 

Та пустельник на цьому не зупинився і продовжив свою копітку працю, бажаючи створити щось неймовірне. Протягом 25 років, проводячи день за днем ​​в своїй печері, він з ретельністю полірував кожен квадратний метр стін, щоб поверхня придбала належний стан.

 

 

 

 

 

 

 

Свою першу печеру, відому під назвою "Heart Chambe", Ра Полетт створив в 1987 році, вона була представлена ​​широкій громадськості і вмить завоювала неймовірну популярність серед туристів. Однак у силу того, що заходи безпеки в ній не були дотримані і, до того ж, пам'ятка перебувала на державній землі, через деякий час її довелося зарити. На сьогоднішній день на рахунку у скульптора-самоучки 14 завершених проектів. Найбільш грандіозне і амбіційне із своїх творінь, 15-й печерний комплекс, талановитий американець почав створювати в 2010 році і планує витратити на нього близько 10 років роботи. Мета цього масштабного арт-проекту - використовувати красу природи, щоб пробудити в людях бажання знайти духовне оновлення і особисте благополуччя. Художник упевнений, що мистецтво не намагається привести до змін шляхом прямої дії, воно, швидше впливає на емоційну основу, на якій може відбутися зміна.

 

Спеціальної освіти Ра Полетт немає, а творить він суто заради самовираження, отримуючи величезне задоволення від процесу. За словами скульптора, ручна праця - основа його творчості, адже для результату справи потрібно присвятити всього себе, всі емоційні, розумові та фізичні сили. Американський умілець знайшов справу свого життя і безмірно цьому радий. Разом з тим, він не жадає ні уваги, ні слави, єдине, що йому потрібно - можливість спокійно творити.

 

Відвідати сюрреалістичні печери Ра Полетта - завдання практично нездійсненне, оскільки сам художник не розповідає про місцезнаходження своїх творінь, а більшість з них знаходиться на приватних землях, де не особливо раді нежданим гостям. На даний момент на продаж виставлено земельну ділянку площею 74 гектари, що лежить між Санта-Фе і Таос, на території якого знаходиться один з печерних комплексів, іменований "Деревом людської доброти". Придбати його можна за 795 000 доларів.

 

 

 

 

 

 

Ви подивіться тільки, наскільки креативно підійшов майстер до втілення своїх ідей!

 

Аналоги єгипетських фресок зустрічають відвідувача «в передпокої» цього оригінального палацу. А спальня прикрашена настінними скульптурами в античному стилі. Можна сказати зі стовідсотковою впевненістю, цей творець створив по-справжньому унікальний шедевр!

 

Неймовірна історія художника-одинака і його підземних палаців послужила основою для створення фільму під назвою "Копач печер" (Cavedigger), який в 2014 році був номінований на премію Оскар як кращий короткометражний документальний фільм.

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелами:

http://bokosmart.com/turyzm/turystu-na-zamitku/2287-rykotvorni-pecheru-vid-ra-poloty

http://kaktus.site/2017/02/14/muzhchina-zhivet-v-peshhere-so-svoej-sobakoj-uzhe-25-let-to-chto-on-sozdal-v-etom-zhilishhe-trudno/ .

 

 

Переглядів: 547 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 04:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024