Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Лютий » 20 » Відгук бойового парамедика Віталія Ніконенка про заняття з долікарської допомоги у Червоному Хресті (ВІДЕО)
21:50
Відгук бойового парамедика Віталія Ніконенка про заняття з долікарської допомоги у Червоному Хресті (ВІДЕО)

 

ПОРАДА «ЦИВІЛЬНИМ ГРОМАДЯНАМ»

 

 

 

Відгук бойового парамедика Віталія Ніконенка

про заняття з долікарської допомоги у Червоному Хресті

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Побувавши на занятті з вивчення правил надання першої долікарської допомоги у Чернігівській ОО ТЧХУ, бойовий парамедик Віталій Ніконенко у себе на сторінці в соціальній мережі ВКонтакте розмістив фоторепортаж з цієї події, поділившись своїми особистими враженнями:

 

 

 

 

«Завдяки Олюськиному бажанню навчатись медицині, склав їй компанію та відвідав заняття з надання першої домедичної допомоги від Товариства Червоного Хреста України.

 

Самому було ще й цікаво побачити рівень професійності та доступності цих курсів. Адже погодьтесь, трохи дивно зустріти бойового парамедика на такому навчанні.

 

Чув дуже багато негативу про тренерів цих курсів. Мовляв і не професійні, і несуть повну пургу, тощо...

 

Так, викладач мене здивувала деякими застарілими знаннями радянської епохи, плутала деякі визначення та терміни, які, за більше ніж два роки бойового досвіду, здавались мені елементарними...

 

АЛЕ!!! Ця організація дає можливість простим, мирним, цивільним громадянам опанувати початкові навики надання допомоги. Та й інструктор з асистенткою робили це з душею та викладались на всі 100%!

 

Я дуже радий, що побачив все на власні очі!

 

Мої прості цивільні друзі! Я наполегливо рекомендую всім вам пройти такий рівень підготовки, щоб відчувати себе впевнено!

 

Віталій Ніконенко

м. Чернігів , Товариство Червоного Хреста України»

 

 

 

 

 

 

 

Наш коментар:

 

Що й сказати, оригінальний відгук. Є і похвала, і критика. Все так, як у житті: поряд із світлим, є й темне.

 

З одним не можна погодитися – запевненням, що до цих пір у Червонім Хресті користуються «застарілими знаннями радянської епохи». Це зовсім не так. Для тренерів та інструкторів ТЧХУ, яких навчають зарубіжні спеціалісти з Австрії, Швеції, Швейцарії, взято на озброєння ті знання, які є однаковими для всіх без винятку епох.

 

Медицина не знає такого поділу – дорадянська, радянська, післярадянська. Перед нею одне єдине завдання: виробити таку методику, щоб якомога ефективніше допомагати потерпілому впоратися з отриманою травмою.

 

Одні медики – радять одне, другі – інше, треті – третє…Чогось абсолютно усталеного немає і бути не може.

 

Цілком зрозуміло, що зараз у зоні збройного конфлікту на сході України медики і парамедики шукають і знаходять найбільш ефективні засоби допомоги пораненим. Науковці розробили для них навіть кровозупиняючі бинти. Постійно вдосконалюється склад медикаментів у польових аптечках.

 

Методом проб і помилок виробляються найкращі прийоми надання першої долікарської допомоги: неефективні – відкидаються, ефективні – залишаються. І завжди з поправкою: у якому типі бойових дій бере участь армія: наступає, обороняється, чи веде позиційну війну.

 

Нагромаджений у боях досвід парамедиків, без сумніву, після закінчення збройного конфлікту буде узагальнений, і описаний у підручниках з тактичної медицини. Тоді аж він потрапить в аудиторії, де Червоний Хрест веде заняття з вивчення навичок з надання першої долікарської допомоги. Аджде ці знання - потрібні кожному! І з цим висновком, зробленим Віталієм Ніконенком після закінчення заняття у Чернігівській ОО ТЧХУ, ми погоджуємося повністю!

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото – Віталія Ніконенка і прес-служби Чернігівської ОО ТЧХУ

 

За джерелами:

https://vk.com/club121644223?w=wall-121644223_63%2Fall

https://vk.com/vitaliy_nikonenko?w=wall311963452_1033

 

Переглядів: 668 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 13:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024