Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Лютий » 22 » Латвія допомагає мешканцям прифронтових населених пунктів Донеччини
16:48
Латвія допомагає мешканцям прифронтових населених пунктів Донеччини

 

МИЛОСЕРДЯ З ПРИБАЛТИКИ

 

 

 

 

Латвія допомагає мешканцям прифронтових

населених пунктів Донеччини

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Одяг, взуття, теплі речі, ковдри, матраци і дитячі іграшки - 22 тонни гуманітарного вантажу прибули сьогодні з Латвії в м. Краматорськ для подальшої передачі постраждалим жителям прифронтової зони.

 

Автомобілі з гуманітарною допомогою супроводжували посол Латвії в Україні Юріс Пойканс, капелани латвійської армії, а також заступник командувача Нацгвардією України Ярослав Сподар. Урочиста передача вантажу пройшла за участю голови ДонОДА Павла Жебрівського. Відразу після цього три автомобілі відправилися в місто Покровськ та села - Новоградівку і Красногорівку.

 

 

 

 

 

 

«Гуманітарна допомога була зібрана звичайними людьми в Латвії. В процес збору були залучені наші церкви, посольство і національні збройні сили, які через Червоний Хрест вже не перший раз допомагають Україні. Також ми мали списки дітей, чиї батьки загинули в боях, для них ми веземо подарунки, - повідомив посол Республіки Латвія Юріс Пойканс. - Що стосується урядової допомоги Україні, то вона полягає в реабілітації поранених військовослужбовців. За цей час ми допомогли поставити на ноги 25 українських бійців, поранених під час бойових дій».

 

За словами посла, допомога від Латвії буде регулярною - один раз в два місяці. Нацгвардія супроводжуватиме гуманітарні конвої в Донецьку область.

 

 

 

 

 

 

Також Латвія продовжить співпрацю з Україною в галузі децентралізації. «У нас є досвід проведення адміністративної реформ, які ми проводили при вступі в Євросоюз, і ми готові ним поділитися. Наприклад, можемо взяти шефство над однією зі створених об'єднаних територіальних громад Донецької області», - запропонував Юріс Пойканс.

 

Голова ДонОГА Павло Жебрівський подякував уряду Республіки Латвія і послу Юрису Пойкансу за підтримку України в складний момент. «Дуже радий, що у протистоянні з Росією ми не одні - поруч з нами є наші європейські друзі. Яскравий представник - Республіка Латвія», - зазначив губернатор.

 

 

Автор - Світлана Денисенко

 

 

Фото – www.akmc.in.ua

За джерелом:

http://akmc.in.ua/index.php/ru/4968-latviya-pomogaet-prifrontovym-gorodam-donetchiny

 

 

 

 

 

Переглядів: 538 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 10:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024