Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Лютий » 23 » Співпраця Львівської ОО ТЧХ України з рятувальниками Львівщини в 2016 р.
22:35
Співпраця Львівської ОО ТЧХ України з рятувальниками Львівщини в 2016 р.

 

ДІЄВЕ ПАРТНЕРСТВО

 

 

Співпраця Львівської ОО ТЧХ України з рятувальниками

Львівщини в 2016 р. була продуктивною і багатогранною

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На засіданні Президії Правління ЛОО ТЧХУ 23 лютого проаналізована також співпраця з рятувальниками Львівщини під час надзвичайних ситуацій, яка триває вже багато років і обумовлена новою Угодою на поточний рік.

 

Робота Товариства з підготовки та надання допомоги населенню, постраждалому при НС проводиться шляхом:

  • створення нормативно-методичної бази діяльності організацій ТЧХ в умовах НС;
  • підготовки співробітників , волонтерів, добровольців для надання допомоги населенню;
  • підготовки населення до дій в умовах НС;
  • покращення матеріально-технічної бази (поповнення запасів майна на випадок НС);
  • навчання населення першої долікарської допомоги.

 

 

 

 

На знімку: (зліва направо) Михайло Яворівський, командир ЗШР Червоного Хреста Львівщини та Ігор Прокопик, начальник відділу оперативного реагування та готовності підрозділів ГУ ДСНС у Львівській області.

 

 

При ЛОО ТЧХУ створений Загін швидкого реагування, члени якого проводять щорічні навчання з волонтерами та представниками молодіжного клубу щодо допомоги населенню під час виникнення надзвичайних ситуацій.

 

Наявність складів Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста:

  1. Склад 60 м 2 , знаходиться у приміщенні складів обласної бази спецмедпостачання / база МСЗО департаменту охорони здоров’я/, орендна плата – 1 грн. на рік.
  2. Склад 160 м 2 , знаходиться на території обласного аптечного складу, орендна плата – 1 грн. нарік / склади орендуються згідно підписаних угод/.

 

У 10 підвідомчих районних та міських організаціях ТЧХ створені запаси майна на випадок надзвичайних ситуацій з метою оперативної допомоги постраждалим. Загальна площа складів МРО ТЧХ 120 м 2 .

 

Запаси майна на випадок надзвичайних ситуацій знаходяться на складах ЛОО ТЧХУ, де є також запаси, які не передбачені затвердженим переліком.

 

Проте, у зв’язку з НС в Україні, допомога надавалась рятувальному загону, волонтерському загону першої допомоги, переселеним особам зі Сходу України та Криму, місцевому населенню. В основному поповнення запасів майна відбувалося за рахунок підтримки місцевого населення. Сподіваємося на спонсорів, меценатів, у Львівській області стосовно допомоги нашому Товариству у поповненні майна, аптечок першої невідкладної допомоги на випадок НС.

 

Згідно угоди між Львівською обласною організацією ТЧХУ та гуртовнею фірми “Агроконтракт”, під час виникнення надзвичайних ситуацій, будуть закуплені продукти харчування на суму 10 000 грн.

 

Вирішено питання по доставці гуманітарних вантажів транспортом ОДА, закріпленим за нашою організацією.

 

 

 

 

 

На знімку: (зліва направо) Ігор Прокопик, начальник відділу оперативного реагування та готовності підрозділів ГУ ДСНС у Львівській області та Надія Завадка, голова Жовківської РО ТЧХУ)

 

 

Львівська область, відповідно до статистичних даних МНС, входить до 4 областей в яких з певною регулярністю відбуваються різного роду катаклізми, в основному природного характеру.

 

 

  • Станом на 31 грудня 2016 року кількість зареєстрованих внутрішніх переселенців досягла 11988 чоловік (джерело місцевий пункт реєстрації при департаменті праці та соц.захисту).
  • Постійно проводиться збір одягу, теплих речей в банках речей в яких обслуговуються переміщені особи. Розіслано звернення до керівників підприємств та населення щодо збору продуктів харчування та одягу.
  • За період з 1.01.16. до 31.12.16. було надано допомогу 235 особам на суму 9000,00 грн. Ця допомога складалася з одягу, взуття, постелі, матраців, подушок, ковдр, дитячих іграшок, посуду, продуктів харчування, дитячих памперсів, пральної машини. В ряді М/РО ТЧХУ було організоване безкоштовне гаряче харчування для багатодітних сімей.
  • В жовтні 2016 року в м. Яремче відбулась конференція – семінар на тему "Добровільні рятувальні загони". Організатор – Союз Цивільної Оборони Швеції. Мета семінарувивчення досвіду роботи інших громадських рятувальних формувань. В роботі конференції брали участь члени молодіжного клубу ЛОО ТЧХУ, члени ЗШР, волонтери.
  • В грудні 2016 р. пройшов навчально-методичний збір гірських рятувальників Карпатського регіону України (Організатор ДСНС України ) з метою удосконалення роботи гірських пошуково-рятувальних підрозділів ДСНС України, їхньої співпраці з громадськими організаціями, а також створення навчального центру з підготовки фахівців за напрямком «Рятувальник гірський».
  • В наслідок НС в гірських районах, постійно надається допомога у вигляді будівельних матеріалів, гігієнічних наборів, фільтрів для води, тепловентиляторів, одягу, постілі, взуття, тощо.
  • В 2016 році, під час пожежі у с. Грибовичах, Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України, а також загін швидкого реагування, закупили для роботи рятувальників терморукавиці, дихальні маски, спальні мішки на суму 8280 грн.
  • В 2016 році, внаслідок пожежі житлового будинку в м. Стебник, в перший день всі потерпілі – 18 чол. були забезпечені постіллю, ковдрами, засобами гігієни.

Даний розділ роботи був широко висвітлений в ЗМІ, розміщений також на сайті www.lviv-redcross.at.ua

 

 

 

 

На знімку: фрагмент Угоди між ЛОО ТЧХУ та ГУ ДСНС у Львівській області 

 

 

Закликаємо спонсорів і меценатів у Львівській області стосовно допомоги нашому Товариству у поповненні майна, аптечок першої невідкладної допомоги на випадок надзвичайних ситуацій.

 

 

 

 

На знімку:  учасники засідання Президії Правління Львівської ОО ТЧХУ

 

 

Аналізуючи проведену роботу у 2016 р., хочеться відзначити злагоджену роботу голів практично всіх М/РО ТЧХ, медичних патронажних сестер, волонтерів, студентської та учнівської молоді.

 

Враховуючи вище викладене, постає необхідність знову звернути увагу на вдосконалення роботи всіх ланок Товариства з подолання наслідків катастроф різного характеру, а саме з надання допомоги особам, що страждають внаслідок їх виникнення.

 

 

Необхідно, також, звернути увагу на вирішення питань, що стосується залучення волонтерів до допомоги постраждалим, створення та поповнення резервних коштів на випадок катастроф, підтримання складу недоторканих запасів речами першої необхідності.

 

 

 

 

Фото – Ірини Апостолюк

Прес-служба Львівської ОО ТЧХ України

 

 

 

 

Переглядів: 690 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 10:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024