Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Лютий » 26 » Цей день в історії: Сьогодні минає 215 років з дня народження Віктора Гюго
22:14
Цей день в історії: Сьогодні минає 215 років з дня народження Віктора Гюго

 

ТИТАН ХІХ СТОЛІТТЯ

 

 

     

 

26 лютого - 215 років від дня народження Віктора Марі Гюго (1802-1885) 

французького письменника, поета, драматурга, теоретика мистецтва, публіциста,

громадського діяча

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Віктор Гюго – автор трилогії «Знедолені». Якби він написав тільки цей шедевр, то його вистарчило би вповні, щоб зайняти достойне місце у Пантеоні уславлених людей Франції.

 

Та на його рахунку не менш гідні твори: романи - "Собор Паризької Богоматері", "Трудівники моря", "Людина, що сміється", "Дев'яносто третій рік"; драми - «Кромвель», «Ернані», «Король бавиться», «Рюї Блаз»; збірки громадянської лірики - «Осіннє листя», «Пісня сутінків».

 

«Ти чекаєш подробиць про Віктора Гюго… Це звичайнісінький чоловік із доволі некрасивим обличчям і вульгарною зовнішністю. У нього чудові зуби, прекрасний лоб і немає ані вій, ані брів. Він говорить мало, - начебто занадто обережний і не хоче сказати чогось зайвого. Він ввічливий і трохи бундючний. Мені подобається тембр його голосу. Я з величезним задоволенням споглядав його. Я дивився на нього з подивуванням, як дивляться на скриньку, в якій лежать мільйони і царські діаманти, роздумуючи про все, що створено цим чоловіком, котрий сидів на маленькому стільці, поряд зі мною, і не міг відірвати погляд від його правої руки, яка написала стільки прекрасного. Ця людина з самого мого народження заставила битися моє серце…», - писав Гюстав Флобер у листі до сестри Кароліни у січні 1843 року. Майбутньому авторові «Мадам Боварі» було тоді лише 22 роки, а Гюго – 41; ним були вже написані майже всі кращі його твори.

 

Попереду на Гюго чекали майже 20 років вигнання, життя в еміграції, повернення на батьківщину, обрання до Сенату… Божевілля доньки і смерть двох синів підірвали залізне здоров’я французького письменника, і він помер у віці 83 років. Був похований, не зважаючи на протест архієпископа, в Пантеоні – усипальниці великих людей Франції.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2182407-26-lutogo-pamatni-dati.html

 

Переглядів: 572 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 15:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024