Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Лютий » 27 » Чи подолає труднощі Червоний Хрест у м. Хмельницькому без державного фінансування
19:24
Чи подолає труднощі Червоний Хрест у м. Хмельницькому без державного фінансування

 

НА РОЗДОРІЖЖІ

 

 

 

 

Чи подолає труднощі Червоний Хрест

м. Хмельницького без державного фінансування

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Міністерство охорони здоров’я 1 грудня 2016 року повідомило, що в Україні припиняється державне фінансування ТЧХУ, мотивуючи тим, що по всьому світі Червоний Хрест отримує фінансування від благодійних пожертв донорських організацій, небайдужих громадян та членських внесків, а не за кошти держбюджету.

 

 

 

 

 

 

 

 

Яка ж ситуація з ТЧХ у Хмельницькому? Про це дізнались журналісти Марічка NEWS, спілкуючись з головою міської організації ТЧХ Ольгою Василюк (на знімку).

 

-  Шановна п. Ольго, яка робота відбувається в нашому місті після припинення державного фінансування?

 

-  Ми працюємо по таких само напрямках, як і завжди: робота з молоддю (профілактика шкідливих звичок, популяризація здорового способу життя), вчимо дітей милосердю, через казки навчаємо їх надавати першу невідкладну допомогу. Пропонуємо послуги безкоштовного донорства крові. Працюємо з переселенцями та ветеранами.

 

Також в місті функціонує загін швидкого реагування при проведенні масових заходів. Співпрацюємо з ДСНС, допомагаючи в надзвичайних ситуаціях, в тому числі речами побутового вжитку – наприклад, якщо в когось згорить будинок, нам вони тут же телефонують.

 

 

 

 

 

 

 

- Зараз при Товаристві Червоного Хреста м. Хмельницького, - продовжила свою розповідь п. Ольга, – всього 6 осіб в загоні швидкого реагування та 10 волонтерів, які беруть участь у різних заходах – цього дуже мало.

 

 

На жаль, ми залишились без патронажних медсестер, які виконували великий обсяг роботи по догляду одиноких нужденних мешканців міста – 757 осіб було на їхньому піклуванні. Кожного дня до нас люди телефонують, питають, чому у нас немає медсестер, і хто їм має робити медичні послуги.

 

 

Наші люди теж надавали багато соціальних послуг: тільки за минулий рік – більше 80 тис. медичних послуг і 21 тис. соціально-побутових. Це закупка продуктів, гігієнічні послуги, медичні призначення.

 

 

 

 

 

 

На завершення п. Ольга сказала: "Довіра до Червоного Хреста є, люди знають, що ми надавали послуги безкоштовно, і будемо сподіватися, що щось зміниться на краще. Ми звернулися до нашого мера, розраховуємо на допомогу нашого міста, чекаємо рішення сесії".

 

 

 

 

Фото – www.marichkanews.com та ЗШР Червоного Хреста м. Хмельницького

За джерелом:

http://www.marichkanews.com/26013

 

Переглядів: 638 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 12:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024