Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 6 » Парламент зобов'язаний змусити МОЗ повернути фінансування Червоному Хресту, - Олександр Вілкул
10:25
Парламент зобов'язаний змусити МОЗ повернути фінансування Червоному Хресту, - Олександр Вілкул

 

ЗАКОНОПРОЕКТ НАДІЇ

 

       

    У зв'язку з припиненням державного фінансування ТЧХУ в 2017 р.,

    в Україні понад 3000 медсестер патронажної служби Червоного

     Хреста залишилися без роботи. О. Вілкул подав з цього приводу

     до парламенту законопроект, щоб виправити цю ситуацію

 

 

 

 

В проданому документі йдеться про виділення і закріплення за Червоним Хрестом необхідного фінансування, щоб медсестри отримували зарплату, а більше ста тисяч знедолених не залишилися без їх підтримки.

 

Днями народний депутат, глава фонду «Українська перспектива», - Олександр Вілкул зустрівся з працівниками Червоного Хреста Дніпропетровщини.

 

Голова Дніпропетровської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Людмила Лашко сказала: "Впродовж трьох років через представництва Червоного Хреста Фонд «Українська перспектива» передав сотні тонн допомоги самотнім людям похилого віку, пенсіонерам, малозабезпеченим та переселенцям. Та сьогодні допомоги потребує сама організація Червоного Хреста"…

 

55 років Червоний Хрест України фінансувався з держбюджету - кошти йшли на оплату заробітних плат медсестер, які надавали медичну допомогу та дбали про старих, інвалідів та одиноких людей. Але в 2017 році МОЗ обірвав цю традицію. Спочатку в грудні 2016 року скоротили штат патронажної служби, а з 1 січня 2017 року скасували все фінансування повністю.

 

 

 

 

Для того, щоб повернути фінансування, Олександр Вілкул подав до парламенту відповідний законопроект.

 

- Парламент зобов'язаний змусити Міністерство охорони здоров'я забезпечити фінансування патронажної служби Червоного Хреста, не можна залишити старих вмирати у забутті, не можна позбавити людей останньої надії на допомогу, - підкреслив Вілкул.

 

Законопроект Вілкула № 6082 від 14.02.2017 спрямований на те, щоб необхідну кількість коштів було виділено в спеціальну цільову підпрограму і вони пішли конкретно на фінансування Червоного Хреста.

 

- Тут працюють люди з великим серцем і відкритою душею. Разом ми робимо спільну добру справу - допомагаємо людям у біді. Нас об'єднує прагнення до миру і єдності країни, - сказав Вілкул.

 

За три роки співпраці через представництва Червоного Хреста Фонд «Українська перспектива» організував понад 300 поставок гуманітарної допомоги. Продукти, медикаменти і засоби гігієни отримали малозабезпечені, пенсіонери, переселенці, лежачі інваліди, тяжкохворі на дому, члени багатодітних сімей, матері-одиначки і т.д.

 

За підтримки Фонду Вілкула зараз проводиться ремонт приміщення Дніпропетровської обласної організації Червоного Хреста.

 

 

Фото – Дніпропетровської ОО ТЧХУ

За джерелом:

http://www.fotoinform.net/news/News/parlament-obyazan-zastavit-moz-vernut-finansirovanie-krasnomu-krestu-aleksandr-vilkul.html

 

 

Переглядів: 797 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 06:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024