Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 6 » Президент МКЧХ П.Маурер зробив візит Першому заступнику Голови Верховної Ради України І. Геращенко
16:51
Президент МКЧХ П.Маурер зробив візит Першому заступнику Голови Верховної Ради України І. Геращенко

 

 

ВАЖЛИВА ЗУСТРІЧ

 

 

 

 

       

 

       Президент МКЧХ П.Маурер сьогодні, 6 березня, зробив

       візит Першому заступнику Голови Верховної Ради України

       І. Геращенко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко зустрілася з президентом Міжнародного Комітету Червоного Хреста Петером Мауером і подякувала за підтримку громадян і територій, що постраждали від збройного конфлікту. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Зустрілася з президентом Міжнародного Комітету Червоного Хреста Петером Мауером. Подякувала за зусилля МКЧХ, за підтримку громадян і територій, що постраждали від конфлікту. Україна в рамках роботи гуманітарної групи в Мінську наполягає на залученні МКЧХ до пошуку зниклих безвісти, звільнення заручників. Не було жодної із 50 зустрічей в Мінську, де б не піднімалося це питання", - йдеться у повідомленні.

 

 

 

 

 

 

 

Вона зауважує, що досі немає пояснення, чому українські тюрми є відкритими для МКЧХ й інших міжнародних місій, натомість залишаються закритими на окупованих територіях і в РФ, де є українські політв'язні, та чому МКЧХ не дозволяють провідати українців в ОРДЛО, передати їм листи чи посилки від родичів.

 

 

"Також ОРДЛО проти залучення МКЧХ до процесу звільнення заручників. Ми пропонували, щоб спільна місія МКЧХ і комітет ООН з прав людини зібрали заяви тих людей, яких є в списках ОРДЛО на звільнення, але які бажають залишитися на контрольованих українською владою територіях. Але на цьому етапі цю місію виконуватиме тільки представництво ООН з прав людини, так домовилися в Мінську", - написала Геращенко.

 

 

Перший заступник Голови ВР також повідомила, що українська сторона підтримує ініціативу МКЧХ щодо створення механізму для пошуку зниклих безвісти і додаткових механізмів та важелів для захисту критичної інфраструктури.

 

 

"На сьогодні зниклими безвісти залишаються 483 українців (згідно списків СБУ), в заручниках 113 осіб (знаємо про місцезнаходження лише 58 громадян з цього списку) ", - йдеться у повідомленні.
 

 

"В гуманітарних питаннях Україна відкрита, стоїть на позиціях їх пріоритетності, і готова до їх вирішення. Також обговорили питання роботи КПВВ, гуманітарні проекти, вдосконалення законодавства в сфері захисту родин зниклих безвісти", - підсумувала Геращенко.

 

 

Фото – зі сторінки І.Геращенко у соцмережі Facebook.

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-politycs/2188183-ordlo-ne-dopuskaut-cervonij-hrest-do-zvilnenna-zarucnikiv-gerasenko.html

 

Переглядів: 676 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 11:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024