Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 7 » «Дотримання Збройними Силами України права збройних конфліктів - під постійним контролем», - С.Полторак
08:45
«Дотримання Збройними Силами України права збройних конфліктів - під постійним контролем», - С.Полторак

 

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НОРМ МГП

 

 

Вчора, 6 березня, Міністр оборони України генерал

армії України С. Полторак зустрівся з Президентом

Міжнародного Комітету Червоного Хреста П. Маурером

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Під час зустрічі сторони обговорили питання гуманітарної ситуації та пріоритетів діяльності Міжнародного Комітету Червоного Хреста на Донеччині, подальшого розвитку співробітництва між МКЧХ та Збройними Силами України.

 

 

 

 

 

 

Як підкреслив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, керівництво держави, оборонного відомства з самого початку агресії Російської Федерації приділяє першочергову увагу забезпеченню норм міжнародного гуманітарного права і прав людини в Україні.

 

 

Глава оборонного відомства висловив вдячність за всебічну підтримку, яку Міжнародний Комітет Червоного Хреста надає мирному населенню, яке постраждало в результаті конфлікту на сході нашої країни.

 

 

Генерал армії України Степан Полторак також подякував керівництву МКЧХ за налагодження постійної та ефективної роботи із забезпечення дотримання Збройними Силами України міжнародного гуманітарного права при веденні бойових дій.

 

 

 

 

 

 

 

«Збройні Сили України відкриті для дискусії, конструктивної критики та готові вдосконалювати процеси планування і ведення бойових дій, щоб уникнути втрат серед мирного населення. Дотримання Збройними Силами України права збройних конфліктів знаходиться під постійним контролем», - підкреслив глава оборонного відомства.

 

 

За словами Міністра оборони України, проводяться регулярні тренінги особового складу з питань дотримання норм і принципів міжнародного гуманітарного права при плануванні і застосування військ в збройних конфліктах. Особлива увага приділяється підготовці представників Військової служби правопорядку, юридичних служб усіх рівнів, сержантського складу, підрозділів цивільно-військового співробітництва, військових медиків, журналістів, капеланів тощо.

 

До цих заходів залучається особовий склад підрозділів, які виводяться із районів безпосереднього проведення антитерористичної операції на відновлення, а також тих, які плануються до направлення в район проведення збройного конфлікту.

 

У цьому контексті Міністр оборони України повідомив про відкриття найближчим часом в Національному університеті оборони України спеціалізованого класу, де на постійній основі слухачі вивчатимуть норми і принципи міжнародного гуманітарного права.

 

 

 

 

 

 

Генерал армії України Степан Полторак також зазначив, що в даний час розробляються зміни до Бойового статуту Сухопутних військ Збройних Сил України в частині щодо врегулювання військової присутності в межах або в безпосередній близькості від населених пунктів і критично важливої ​​інфраструктури.

 

«Саме представники Збройних Сил України вели переговори і забезпечували безпеку персоналу, який здійснював відновлювальні роботи на Донецькій фільтрувальної станції після припинення її роботи внаслідок обстрілів», - зазначив генерал армії України Степан Полторак.

 

 

 

 

 

 

Президент Міжнародного Комітету Червоного Хреста Петер Маурер підкреслив важливість налагодження оперативного діалогу, який дозволить підтримувати постійний зв'язок як з керівництвом Міністерства оборони України, так і командирами безпосередньо на місцях.

 

Він також наголосив на зацікавленості МКЧХ в продовженні співпраці з українським оборонним відомством.

 

 

Під час зустрічі сторони обговорили питання про можливість створення безпекових зон навколо критичних об'єктів інфраструктури, вдосконалення процедури перетину лінії зіткнення, гуманітарного розмінування, пошуку зниклих безвісти осіб тощо.

 

 

 

Фото - прес-служби Міністерства оборони України

За джерелом:

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249794164&cat_id=244276429

 

 

Переглядів: 574 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024