Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 7 » На шахті «Степова» проводять гірничо - рятувальні роботи
12:37
На шахті «Степова» проводять гірничо - рятувальні роботи

 

ЛІКВІДАЦІЯ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ

 

 

 

 

      На шахті «Степова», що на Львівщині,

      проводять гірничо - рятувальні роботи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Шахта «Степова» на Львівщині, де 2 березня стався вибух метану і загинули 8 гірників, тимчасово не працює. Зараз там проводять гірничо - рятувальні роботи щодо зменшення вмісту метану у повітрі, повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

 

 

З цього приводу вучора, 6 березня, відбулося засідання урядової комісії з розслідування причин аварії на шахті. До складу комісії увійшли представники Міненерговугілля, Львівської ОДА, ДСНС, Мінфіну, МОЗ, Мінсоцполітики, Мінюсту, Мінекономрозвитку, Генпрокуратури, Нацполіції, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, профспілки працівників вугільної промисловості України.

 

 

 

 

 

 

За словами Зубка, у зв'язку з підтопленням стан на шахті погіршився. Гірники зараз не можуть там перебувати. На шахті прокачується повітря для дегазації.

 

Завтра частина членів комісії відбуде на шахту для роботи на місці. Також вони зустрінуться з сім’ями загиблих та потерпілих шахтарів. Віце-прем’єр-міністр повідомив, що надання медичної допомоги шахтарям здійснюється на рівні ОДА та профільного департаменту МОЗ. У львівській лікарні перебуває 23 потерпілих від вибуху. Стан гірняків стабільний та не становить загрози їхньому життю.

 

Нагадаємо, 2 березня о 12:46 на шахті № 10 «Степова» ВАТ «Львіввугілля» стався вибух. Внаслідок вибуху загинули восьмеро шахтарів. Після цього випадку КМУ утворив урядову комісію з розслідування причин виникнення надзвичайної ситуації. Комісія також має перевірити усі вугледобувні підприємства країни щодо забезпечення засобами і дотримання безпеки виробництва. А також протягом двох тижнів Міністерство енергетики та вугільної промисловості України має представити план щодо модернізації кожної шахти в країні.

 

 

 

 

 

 

Довідково:

 

Загін швидкого реагування ТЧХУ Львівшини "ГОРС" перебував на місці аварії, на випадок потреби в застосуванні альпіністського та іншого спеціального спорядження. Їх допомога не знадобилась.

 

 

 

 

 

 

 

Аварія булв ліквідована силами Державної воєнізованої гірничо-рятувальної служби Міненерговугілля.

 

 

Фото – ЗШР Червоного Хреста Львівщини та з вільних джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://zaxid.net/news/showNews.do?na_shahti_stepova_provodyat_girnichoryatuvalni_roboti&objectId=1419730

 

Переглядів: 538 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 16:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024