Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 8 » У центрі Львова 8 березня пройшов жіночий марш
22:41
У центрі Львова 8 березня пройшов жіночий марш

 

ЧАС ПАТРІАРХАТУ - В МИНУЛОМУ

 

 

 

 

Львів'янки виступили проти

домашнього насильства і сексизму

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У середу, 8 березня, у центрі Львова відбувся Жіночий марш. Акція, проведена з нагоди Міжнародного дня захисту жінок, стала частиною Міжнародного жіночого страйку, який відбувається у понад 40 країнах світу. Львів'янки виступили із закликами проти сімейного насильства, поширення сексизму у суспільстві та за дотримання рівної оплати праці для жінок для чоловіків.

 

 

Ініціаторками акції стали активістки громадської організації «Феміністична майстерня». Цього року захід зібрав найбільше учасників, порівняно з попередніми двома роками – підтримати львівських феміністок зібралось понад сотня львів’ян.

 

 

 

 

 

 

Акцію супроводжувала гра імпровізованих ударниць, які грали на каструлях і барабанах

 

«Фемінізм завжди на часі, і рівності не досягнуто, як би нам цього не хотілося. Дискримінація все рівно проявляється на багатьох рівнях. Для мене важливо актуалізовувати 8 березня як не «совкове» свято, а як Міжнародний день боротьби за права жінок. Важливо, щоб в Україні пам'ятали, що це не свято «краси, весни і молодості». Мені здається, що єдина спільнота, яка пропонує якийсь альтернативний порядок денний для 8 березня - це феміністки. І цей порядок денний ставатиме все популярнішим і зрозумілішим», - розповіла ZAXID.NET учасниця маршу Наталія Єрьоменко.

 

 

 

 

 

 

 

 

Написи на плакатах були на різних мовах - жіночі проблеми однакові всюди

 

Що важливо: серед тих, хто долучився до маршу, були не лише жінки, але й чоловіки. Опісля короткого мітингу учасники акції сформували колону та рушили маршем від площі Ринок до Оперного театру. На відміну від київського маршу, де поліція затримала кілької провокаторів, що намагались облити учасників акції зеленкою, львівський Жіночий марш пройшов спокійно.

 

 

 

 

 

 

 

 

Підтримати жінок у боротьбі за їхні права прийшли й чоловіки

 

 

Серед гасел можна було почути наступні: «Скажем «ні» патріархату – фемінізм у кожну хату», «Жінка – не товар, жінка – не окраса», «Всі рівні, всі різні», «Сексу – так, сексизму – ні».

 

 

 

 

 

 

 

 

Учасники маршу проявили неабияку творчість у створенні плакатів та гасел

 

 

Серед головних вимог, що озвучили учасники Жіночого маршу до суспільства та влади: боротьба із насильством та сексизмом, дотримання рівної оплати праці та ратифікація Стамбульської конвенції.

 

 

Нагадаємо, що Стамбульська Конвенція Ради Європи – документ, що зобов’язує держави прийняти низку заходів для запобігання насильству по відношенню до жінок і домашньому насильству загалом. Конвенція набула чинності з 1 серпня 2014 року після її ратифікації 10 державами. Попри те, що Україна підписала конвенцію ще у 2011 році, Верховна Рада досі її не ратифікувала.

 

 

 

 

 

Фото - Мирослава Пархомика, ZAXID.NET

За джерелом:

http://zaxid.net/news/showNews.do?u_tsentri_lvova_proyshov_zhinochiy_marsh&objectId=1419924

Переглядів: 568 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 01:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024