Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 9 » ЄС обіцяє подальшу підтримку Україні
19:27
ЄС обіцяє подальшу підтримку Україні

 

ПІДСУМКИ  МОНІТОРИНГУ

 

 

       

       Допомога Україні буде надана Європейським Союзом 

      як на політичному рівні, так і в гуманітарній сфері

 

 

 

ї

 

 

 

 

 

 

 

 

Таку заяву зробили високопоставлені чиновники Євросоюзу, які в ході робочої поїздки на Донеччину провели зустріч зі ЗМІ. Прес-конференція відбулася 8 березня в Антикризовому медіа-центрі.

 

Про важливість візиту говорить той факт, що прибулі в Україну єврокомісари представляють три важливих інституції Євросоюзу. Люк Делевінь - Голова департаменту Служби зовнішньої політики ЄС з питань Росії, Східного партнерства, Центральної Азії та ОБСЄ; Жан Луї де Брувер - керівник Департаменту Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та захисту цивільного населення (ECHO); Петер Вагнер - керівник Групи підтримки України.

 

За словами Петера Вагнера, їх перебування на Донеччині свідчить про те, що українські питання важливі для Євросоюзу і стоять на порядку денному політичних і гуманітарних європейських інституцій. «Моя команда три роки працює в Україні над різними проектами, їх щорічна вартість становить близько 200 мільйонів євро. Сьогодні ми хочемо оцінити результативність цих проектів, а також побачити можливості і напрямки для подальшої спільної роботи», - повідомив Петер Вагнер.

 

Більш докладно про гуманітарну допомогу розповів Жан Луї де Брувер: «Основним критерієм для нашої підтримки є вразливість населення, яке постраждало від конфлікту. Це люди, які живуть по обидва боки лінії розмежування. За три роки, за допомогою наших партнерів, ми надали гуманітарну допомогу на суму 400 мільйонів євро. 50 відсотків надійшло жителям контрольованих українською владою територій, і 50 відсотків направлено жителям тимчасово непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей. Основні напрямки наших інтервенцій - це охорона здоров'я, освіта, ліквідація надзвичайних ситуацій, будівництво житла і тимчасових укриттів, водопостачання та поліпшення санітарних умов».

 

Жан Луї де Брувер висловив стурбованість масовим руйнуванням інфраструктури вздовж лінії розмежування, ситуацією на КПВВ, а також обмеженням можливості надавати гуманітарну допомогу на непідконтрольну територію. «Тільки два наших партнери працюють на непідконтрольною території – Міжнародний Комітет Червоного Хреста і Європейська комісія з надання гуманітарної допомоги, - зазначив глава департаменту. - Нас хвилює відсутність можливості безпосередньо допомагати людям, які дійсно цього потребують. Це нонсенс, коли влада обмежує доступ до них. Тому на Мінських переговорах ми знову будемо піднімати цю проблему».

 

Відповідаючи на питання журналістів, як контролюється розподіл гуманітарної допомоги, і чи не йде вона на продаж, Жан Луї де Брувер відповів, що у них немає відомостей про масові зловживання. «Налагоджена хороша система моніторингу, і якщо щось подібне відбувається, ми негайно реагуємо і припиняємо співпрацю», - додав він.

 

«Я підтверджую той факт, що Євросоюз готовий одностайно підтримувати Україну, в тому числі і на політичному рівні, - заявив Люк Делевень. - Ми виносимо на обговорення Ради Європи питання окупації Криму та порушення прав людини в Криму. Також ми звертаємо увагу Російської Федерації, яка має вплив на сепаратистів на Донбасі, на дотримання Мінських угод в частині припинення вогню. Крім того, ми продовжуємо підтримувати Україну в проведенні реформ, але це не означає, що ми не критикуємо її уряд».

 

В рамках поїздки на Донеччину єврочиновники відвідають кілька населених пунктів, де впроваджуються фінансовані ЄС проекти. Після цього в Києві вони проведуть зустрічі на вищому політичному рівні з представниками українських міністерств та міжнародної спільноти (USAID, іноземних посольств, агентств ООН і т.д.).

 

 

Автор - Світлана Денисенко

 

 

Фото – www.akmc.in.ua

За джерелом:

http://akmc.in.ua/index.php/ru/5090-es-obeshchaet-dalnejshuyu-podderzhku-ukraine

Переглядів: 624 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 19:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024