Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 10 » Зустріч міжнародних донорів для відновлення інфраструктурних об’єктів на сході України з І.Геращенко
21:28
Зустріч міжнародних донорів для відновлення інфраструктурних об’єктів на сході України з І.Геращенко

 

СОЛІДАРНІСТЬ ЄВРОПИ

 

 

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина

Геращенко: "На сьогоднішній день головне завдання полягає

в акумулюванні зусиль органів державної влади України

та міжнародних донорів для відновлення інфраструктурних

об’єктів на сході України"

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ми високо цінуємо всебічну підтримку Європейського Союзу. Особливо чутливою ця допомога є для простих громадян, які на власні очі можуть переконатися, наскільки Європа є солідарною з позицією України в процесі відбудови Донбасу», - наголосила Ірина Геращенко під час зустрічі з делегацією Європейської Комісії на чолі з заступником директора Директорату Європейської служби зовнішньої дії Люком Девінєм.

 

 

 

 

 

 

 

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України підкреслила, що для України є дуже важливою та допомога, яку Європейський Союз надає саме для відбудови Донеччини. Ірина Геращенко зауважила, що на сьогоднішній день головне завдання полягає в акумулюванні зусиль органів державної влади України та міжнародних донорів для відновлення інфраструктурних об’єктів на сході України.

 

 

У цьому контексті політик поінформувала представників делегації, що у 2016 році своїм рішенням Верховна Рада перерозподілила майже 4 млрд.грн. на відновлення інфраструктурних і соціальних об'єктів у Донецькій і Луганській областях.

 

 

«Передбачається, що за виділені кошти у середньостроковій перспективі буде відновлено ряд закладів освіти, охорони здоров’я, частину критично важливих транспортних інфраструктурних об’єктів, пошкоджених внаслідок військової агресії Росії», - зауважила І. Геращенко.

 

 

Водночас, Перший віце-спікер підкреслила, що для відновлення мирного життя на Донбасі ключовим питанням є безпека. Представник підгрупи гуманітарних питань ТКГ наголосила, що Україна виступає виключно за політико-дипломатичний шлях врегулювання конфлікту на Донбасі та наполягає на повному виконанні Мінських угод.

 

 

Ірина Геращенко поінформувала про перемовини з Президентом Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Петером Маурером, який днями відвідав Україну.

 

 

«Україна підтримує ініціативу Червоного Хреста по створенню безпекових зон навколо інфраструктурних об’єктів», - наголосила політик.

 

 

Перший віце-спікер нагадала, що напрацювання у цьому напрямі зроблено в рамках роботи Мінської групи за ініціативи Української сторони.

 

 

«Напередодні 1 вересня 2016 року під час чергового засідання відбувся обмін інформацією про місцезнаходження закладів освіти для того, щоб в першу чергу місця, де перебувають діти, не піддавалися атакам», - зазначила І. Геращенко.

 

 

Вона також зауважила, що для ефективної роботи гуманітарної підгрупи у контексті звільнення заручників та пошуку зниклих безвісти вкрай важливий досвід Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 

 

Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях поінформувала присутніх про результати останнього засідання підгрупи з гуманітарних питань ТКГ. Вона зазначила, що в рамках роботи підгрупи з гуманітарних питань йшла непроста дискусія щодо громадян в списках ОРДЛО з проханням звільнити їх, і які бажають залишитися на контрольованих владою територіях. «На останньому засіданні було досягнуто домовленості щодо процесу фіксації, куди буде залучена Місія Верховного Комісара ООН з прав людини», - сказала політик.

 

 

 

 

 

 

 

 

Під час зустрічі також було порушено питання щодо дотримання прав людини у Криму. Зокрема, заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марія Іонова наголосила на необхідності детального вивчення цього питання міжнародними організаціями, які опікуються питаннями захисту прав людини.

 

 

Ірина Геращенко подякувала європейській спільноті за одностайну позицію в питанні санкцій до повного виконання Мінських угод.

 

 

Також сторони обговорили впровадження безвізового режиму для України.

 

 

 

 

 

 

 

 

Своєю чергою, заступник керуючого директора Директорату з питань РФ, Східного партнерства, Центральної Азії та ОБСЄ Європейської служби зовнішньої діяльності пан Люк П’єр Девінь зазначив, що Європейська спільнота вболіває за успіх України і підтримує процес реформування країни.

 

 

Він підтвердив готовність щодо виділення Україні чергового траншу в рамках макрофінансової допомоги з боку Європейського Союзу.

 

 

 

 

 

 

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України І.Геращенко, звертаючись до представників Європейської Комісії, висловила подяку за увагу до України і підкреслила, що для України є дуже важливим, що «обов’язковим пунктом візиту представників ЄС лишається не лише Київ, а й Донеччина».

 

 

 

 

Фото – прес-служби ВР України

За джерелом:

http://iportal.rada.gov.ua/news/Top-novyna/141398.html

 

Переглядів: 705 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 08:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024