Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 10 » Президент МКЧХ: Погіршення умов проживання цивільних осіб уздовж лінії зіткнення викликає тривогу
11:18
Президент МКЧХ: Погіршення умов проживання цивільних осіб уздовж лінії зіткнення викликає тривогу

 

ПІДСУМКИ ВІЗИТУ В УКРАЇНУ

 

 

 

    Президент Міжнародного Комітету Червоного Хреста

    (МКЧХ) Петер Маурер завершив 5-денний візит до

    України. З цього приводу сьогодні, 10 березня, був

    скликаний брифінг для журналістів, про який на сайті

    місії МКЧХ в Україні розміщено таке повідомлення:

 

 

 

 

 

 

 

 

«Президент Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Петер Маурер завершив 5-денний візит до України. Він висловив занепокоєння з приводу умов проживання сотень тисяч мешканців міст і сіл уздовж лінії зіткнення після раптової активізації бойових дій на сході України з початку року.

 

Пан Маурер зазначив: «Сотні тисяч людей живуть в умовах постійної загрози артилерійських та автоматних обстрілів і вибуху мін. Для них значно обмежився доступ до таких основних товарів і послуг, як продукти харчування, вода або електроенергія. В результаті бойових дій неодноразово порушувалася робота Донецької фільтрувальної станції, від якої залежить водопостачання десятків тисяч споживачів. Тільки минулого тижня вона не працювала протягом кількох днів, і наші команди почали привозити воду, постачаючи близько 150 тис літрів на тиждень». Пан Маурер вчергове підкреслив заклик МКЧХ створити ряд «зон безпеки» для кращого захисту критично важливих об’єктів водо-, газо- та електропостачання вздовж лінії зіткнення.

 

 

 

 

 

 

 

 

На додачу до загрози для цивільних осіб, спричиненої активізацією бойових дій, та поганих умов проживання багатьох людей, МКЧХ стурбований значним обмеженням здатності людей пересуватися територією у зв’язку зі складною ситуацією в пунктах пропуску. Пан Маурер закликав вжити «узгоджених заходів» для поліпшення ситуації для цивільних осіб, які намагаються перетнути лінію зіткнення та часто змушені протягом багатьох годин чекати своєї черги у спеку та холод, наражаючись на небезпеку обстрілів і мін.

 

Під час свого візиту пан Маурер зустрівся з Президентом України Петром Порошенком та іншими високопоставленими представниками української влади. Він також зустрівся з місцевими представниками інших районів Донецької та Луганської областей.

 

Провівши ряд зустрічей в Києві, Донецьку і Луганську, пан Маурер повторив свій заклик до надання делегатам МКЧХ «систематичного і безперешкодного доступу» до всіх осіб, затриманих обома сторонами у зв’язку з конфліктом в Україні.

 

Крім того, пан Маурер висловився стосовно питання осіб, зниклих безвісти у зв’язку з конфліктом. «Багато людей зникли безвісти внаслідок конфлікту на сході України, але ніхто не знає їх точну кількість – можливо, їх від 1000 до 2000. Пошук відповідей на питання і підтримка сімей таких осіб є одними з наших пріоритетних завдань», – сказав він.

 

«Ми ведемо з владою дуже конструктивний діалог з цього питання, проте ми не повинні полишати зусиль. Для вирішення цієї проблеми ключове значення матиме механізм обміну інформацією про осіб, зниклих безвісти, між сторонами», – додав пан Маурер.

 

МКЧХ готовий виступати в якості нейтрального посередника між сторонами для вирішення конкретних гуманітарних проблем. Він взяв на себе цю роль, щоб надати допомогу у вирішенні ряду питань, що стосуються водопостачання, утримання під вартою, або інших питань, які викликають занепокоєння з самого початку конфлікту в Україні».

 

 

Фото – прес-служби місії МКЧХ в Україні

Джерело:

http://ua.icrc.org/2017/03/10/1374/

 

Переглядів: 600 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 04:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024