Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 11 » Сьогодні - Європейський день пам’яті жертв тероризму
14:41
Сьогодні - Європейський день пам’яті жертв тероризму

ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ НЕВИННИХ ЖЕРТВ

 

 

 

 

       

       Цей день оголошений за пропозицією депутатів

       Європарламенту, щоб вшанувати пам’ять жертв

       теракту в Мадриді 11 березня 2004 року

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цього дня в результаті серії наймасштабніших в історії Іспанії терористичних актів на одній із залізничних станцій загинула 191 особа, майже 2000 людей були поранені. Серед жертв були і 50 іноземців, представники 16 держав. Як з’ясувалося, теракт здійснили міжнародні терористи – вихідці з країн Північної Африки, маючи на меті помститися Іспанії за участь у війні в Іраку.

 

 

Відтоді минуло 13 років, але терористична загроза для Європейського континенту не зникла, навпаки – стала ще більш зримою й актуальною. Так, наступного, 2005 року були здійснені теракти у центрі Лондона (в метро і автобусі), 2011-го – подвійний теракт у Норвегії, скоєний Брейвіком; того ж року були скоєні теракти у метро в Мінську; у липні 2012-го в аеропорту болгарського Бургаса був підірваний автобус з ізраїльськими туристами, що прилетіли в Болгарію на відпочинок.

 

 

Відбулися теракти в Данії. Одними з наймасовіших стали теракти в Парижі у 2015 році – спочатку в редакції журналу Charlie Hebdo, а потім теракти 13 листопада, під час яких загинули 130 осіб і 352 - були поранені.

 

 

Минуло року світ приголомшили теракти в аеропорту Брюсселя, жертвами якого стали 26 осіб, та французькій Ніці, під час нападу загинули 84 особи.

 

 

Загалом з часів існування Євросоюзу, на його території від рук терористів загинуло близько 6 тисяч осіб. Сумна статистика жертв терористичних актів зростає з року в рік. Змінюються назви терористичних угруповань («Аль Каїда», «Хезболла», «Ісламська держава»), обличчя виконавців, але незмінною залишається злочинна й підступна сутність тероризму з її ненавистю і екстремізмом, зі здатністю до мімікрії, зі спробами посіяти в суспільстві паніку, страх, викликати відчуття безпорадності.

 

 

Тероризм став однією з найсерйозніших загроз, якій піддаються люди, живучи у модерних суспільствах. Сьогодні європейці вшановують пам’ять усіх тих, хто загинув у результаті терактів як у Європі, так і в усьому світі, а також висловлюють підтримку тим, хто втратив своїх близьких, рідних, знайомих, хто живе в суспільстві з важкими психічними і фізичними травмами – наслідками трагічних подій.

 

 

Звісно, що ніхто й ніколи не зможе компенсувати родинам втрату їх близьких, але солідаризуватися в біді – наш людський обов’язок. Українці завжди приєднується до подібних акцій, адже, на жаль, добре знають, що таке тероризм, який донині збирає свою данину щодня на сході держави.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2190831-11-berezna-pamatni-dati.html

 

Переглядів: 711 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 01:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024