Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 13 » Президент Міжнародного Комітету Червоного Хреста відвідав Україну
17:53
Президент Міжнародного Комітету Червоного Хреста відвідав Україну

 

ВІЗИТ МИЛОСЕРДЯ

 

 

 

 

Президент Міжнародного Комітету Червоного Хреста

 

відвідав Україну у період з 6 до 10 березня 2017 року

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У ході візиту в Україну 6-10 березня 2017 року президент Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Петер Маурер провів ряд зустрічей з офіційними особами, в тому числі з Президентом України Петром Порошенком, а також відвідав зону конфлікту на сході України. Пан Маурер відвідав Київ, Донецьк, Луганськ, а також населені пункти по обидва боки контактної лінії, де мав можливість спостерігати вплив тривалих військових дій на цивільне населення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У перший день свого візиту пан Маурер зустрівся з керівництвом Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

 

 

Делегація МКЧХ в Україні має восьмий за розміром бюджет у світі, що вказує на те, що робота в нашій країні є одним із пріоритетів МКЧХ.

 

 

Ці пріоритети складаються з питань про зниклих безвісти осіб у зв’язку з конфліктом, доступ МКЧХ до всіх затриманих у зв’язку з конфліктом, а також пропозицію МКЧХ щодо створення зон безпеки з метою посилення захисту життєво важливих елементів інфраструктури, таких як водо-, газо й електропостачання, від наслідків військових дій.

 

 

Завершуючи свій візит, пан Маурер висловив занепокоєння з приводу умов проживання сотень тисяч мешканців міст і сіл уздовж лінії зіткнення після раптової активізації бойових дій на сході України з початку року.

 

 

Він зазначив: «Сотні тисяч людей живуть в умовах постійної загрози артилерійських та автоматних обстрілів і вибуху мін. Для них значно обмежився доступ до таких основних товарів і послуг, як продукти харчування, вода або електроенергія. В результаті бойових дій неодноразово порушувалася робота Донецької фільтрувальної станції, від якої залежить водопостачання десятків тисяч споживачів. Тільки минулого тижня вона не працювала протягом кількох днів, і наші команди почали привозити воду, постачаючи близько 150 тис літрів на тиждень».

 

 

Пан Маурер вчергове підкреслив заклик МКЧХ створити ряд «зон безпеки» для кращого захисту критично важливих об’єктів водо-, газо- та електропостачання вздовж лінії зіткнення.

 

 

На додачу до загрози для цивільних осіб, спричиненої активізацією бойових дій, та поганих умов проживання багатьох людей, МКЧХ стурбований значним обмеженням здатності людей пересуватися територією у зв’язку зі складною ситуацією в пунктах пропуску.

 

 

Пан Маурер закликав вжити «узгоджених заходів» для поліпшення ситуації для цивільних осіб, які намагаються перетнути лінію зіткнення та часто змушені протягом багатьох годин чекати своєї черги у спеку та холод, наражаючись на небезпеку обстрілів і мін.

 

 

Петер Маурер наголосив, що делегатам МКЧХ потрібно забезпечити надання «систематичного і безперешкодного доступу» до всіх осіб, затриманих обома сторонами у зв’язку з конфліктом в Україні.

 

 

Крім того, пан Маурер висловився стосовно питання осіб, зниклих безвісти у зв’язку з конфліктом. «Багато людей зникли безвісти внаслідок конфлікту на сході України, але ніхто не знає їх точну кількість – можливо, їх від 1000 до 2000. Пошук відповідей на питання і підтримка сімей таких осіб є одними з наших пріоритетних завдань», – сказав він.

 

 

«Ми ведемо з владою дуже конструктивний діалог з цього питання, проте ми не повинні полишати зусиль. Для вирішення цієї проблеми ключове значення матиме механізм обміну інформацією про осіб, зниклих безвісти, між сторонами», – додав пан Маурер.

 

 

МКЧХ готовий виступати в якості нейтрального посередника між сторонами для вирішення конкретних гуманітарних проблем. Він взяв на себе цю роль, щоб надати допомогу у вирішенні ряду питань, що стосуються водопостачання, утримання під вартою, або інших питань, які викликають занепокоєння з самого початку конфлікту в Україні.

 

 

Це другий візит пана Маурера в Україну як президента МКЧХ. Перший відбувся у лютому 2015 року.

 

 

Автор - Maria Yeremenko

 

 

Фото – прес-служби ТЧХУ

Джерело:

http://redcross.org.ua/2017/03/%80/

 

 

Переглядів: 723 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 23:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024