Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 14 » Діяльність Товариства щодо захисту символіки Червоного Хреста
12:50
Діяльність Товариства щодо захисту символіки Червоного Хреста

 

ЗАКОН Є ЗАКОН

 

 

         

 

          Діяльність ТЧХУ щодо захисту

          символіки Червоного Хреста

 

 

 

 

 

 

 

 

Важливе місце в роботі з імплементації міжнародного гуманітарного права (МГП) належать заходам з дотримання положень Закону України «Про символіку Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Україні», що набув чинності 26 серпня 1999 року.

 

Товариство Червоного Хреста України постійно проводить моніторинг дотримання положень Закону. І хоча останнім часом спостерігається велика кількість порушень Закону, є й позитивні випадки взаєморозуміння між Товариством з юридичними або фізичними особами, які раніше порушували Закон.

 

 

 

 

Зокрема, розглянемо нещодавній випадок в Оболонському районі м. Києва. Центр сучасної стоматології «Таки Med» використовував емблему Червоного Хреста у своєму рекламному логотипі (див. фото). Після роз’яснення норм Закону керівництву стоматології емблема Червоного Хреста була змінена на синю і цим самим було відновлено повагу до чинного законодавства та міжнародних зобов’язань України.

 

 

Нагадуємо, що неправомірне використання Червоного Хреста є дискредитацією емблеми Червоного Хреста та може стати причиною нанесення значного збитку іміджу Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, а також стає на заваді виконанню міжнародних зобов’язань Урядом України.

 

 

За Законом, право на використання емблеми у вигляді Червоного Хреста належить виключно Товариству Червоного Хреста України з розпізнавальною метою під час здійснення своєї діяльності.

 

 

Це право охороняється законом, і ніхто інший не має права використовувати емблему Червоного Хреста без спеціального дозволу Товариства. Україна, держава - учасниця Женевських конвенцій 1949 року, Додаткових протоколів до них 1977 р. та інших міжнародних договорів в сфері МГП, активно впроваджує норми МГП в законодавство України.

 

 

Автор: Maria Yeremenko

 

 

 

Фото – прес-служби ТЧХУ

Джерело:

http://redcross.org.ua/2017/03/dijalnist-tovarystva-iz-zahysty-symvolyky/

 

Переглядів: 581 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 08:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024