Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 14 » Нові горизонти КЗ ЛОР «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи»
21:56
Нові горизонти КЗ ЛОР «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи»

 

ДЕНЬ ЗА ДНЕМ

 

 

   

   Серед медичних закладів є і такі, в яких не просто

   лікують, а й вселяють своєю працею надію, що

   звитяга батьків – стане гордістю слави синів.

   До них належить колектив КЗ ЛОР «Львівського

   обласного госпіталю ветеранів війн і репресованих

   ім. Ю. Липи» у м. Винниках, що неподалік Львова

 

 

 

 

 

 

 

 

У госпіталі отримують лікування інваліди та ветерани війни, праці, діти війни, громадяни похилого віку, репресовані, згідно Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», Конвенції про права інвалідів (резолюція Генеральної асамблеї ООН №61/106), яка ратифікована Верховною Радою України у 2009 р., інших законів та нормативних документів, що захищають права інвалідів у нашій державі.

 

 

 

 

 

 

 

У лікуванні і налагодженні позитивної психологічної атмосфери, спрямованої на посилення бажання отримати швидке і повне одужання, беруть активну участь і члени первинного осередку ТЧХУ медичного закладу.

 

 

 

 

 

В госпіталі його очолює вже багато років поспіль медичний статистик Ірина Дмитрівна Назарко. Вона ретельно веде документообіг осередку за останніх десять років діяльності. Завжди є активною у проведенні благодійних акцій. Зауважимо, що первинна організація госпіталю об'єднує 400 членів ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

Сприяє їй у цьому керівництво медичного закладу на чолі з головним лікарем Петром Івановичем Федунем. Він - Заслужений лікар України, котрий добре розуміє значення і вагу Червоного Хреста, як в Україні, так і у світі.

 

 

 

 

 

Заступник головного лікаря із хірургічної роботи Андрій Петрович Сав'юк надзвичайно зайнята людина. Із слів пацієнтів та колег по роботі - це виходець з лікарської  династії, один з кращих ортопедів-травматологів госпіталю. Але і він знаходить можливість у паузах між операціями й обходами хворих викроїти час на справи осередку ТЧХУ.

 

 

 

 

 

У час підготовки до 100 - річного ювілею з дня заснування ТЧХУ, - Андрій Петрович дав згоду підготувати і прочитати оглядові лекції на ці теми, так як Юрій Липа, патрон лікувального закладу, був одним із зачинателів Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

Поглянувши на статистичні дані про стаціонарне лікування учасників збройного конфлікту на сході України та членів їх сімей, серце сповнюється гордістю. Якщо в 2015 р. з цієї категорії пацієнтів отримали стаціонарне лікування 418 осіб і було прооперовано 23 хворих, то в 2016 р. – 1234 проліковано, і 103 – прооперовано. За два місяці п.р. проліковано 213 осіб і прооперовано – 20 пацієнтів.

 

 

 

 

 

На сьогодні у госпіталі лікуються 85 демобілізованих із зони збройного конфлікту на сході України і 5 пацієнтів, котрі дотепер борються з травмами, отриманими під час Революції Гідності.

 

 

 

 

 

 

З тими пацієнтами, котрі закінчують курс лікування, вдалося познайомитися ближче.

 

 

 

 

 

 

Роман Жила із с. Завадів Стрийського району Львівської області. Він був мобілізований у другу хвилю призову. Воювати довелося 3 місяці на Донеччині і на Луганщині. Поранений. Після лікування в госпіталі почувається краще. Поспішає додому, бо чекають його там давним-давно.

 

 

 

 

 

 

Ігор Петришин із с. Муроване Пустомитівського району Львівської області. На фронт пішов добровольцем. Поранений. У госпіталі медики багато доклали зусиль, щоб повернути йому здоров'я. Дуже задоволений, що в країні заснували День добровольця. Це справедливе визнання їх заслуг.

 

 

 

 

 

 

Богдан Бабак, мобілізований у 4-ту хвилю призову. Служив у 128-й бригаді. На фронт пішов добровольцем. Також підтримує думку товариша, що День добровольця, вперше відзначений в Україні 14 березня, – це подія на часі. Шкода тільки, що зустрічати його довелося не з рідними, а у госпіталі.

 

 

 

 

 

 

Такої ж думки і Роман Асафатович Середич (крайній зліва) – заступник головного лікаря з медичної роботи. Визнання в суспільстві – підвищує тонус пацієнтів, і вони краще можуть протистояти хворобам.

 

 

 

 

 

 

В одужання фронтовиків - добровольців багато професійної майстерності і власної душі вклала завідувач неврологічним відділенням Людмила Миколаївна Маркевич. Вона вважає, що добровольці – це промотор і рушійна сила до змін у нашому суспільстві.

 

 

 

 

 

 

Свято – святом, а буденні справи раз по раз нагадують про себе. Так, наприклад, у госпіталі віддали цілий поверх під створення спеціального реабілітаційного відділення для лікування і релаксації поранених у зоні збройного конфлікту на сході України, де проведено капітальний ремонт приміщень та адаптовано для хворих з обмеженими фізичними можливостями. Однак для повноцінної роботи відділення необхідно придбати спеціалізоване медичне обладнання та обладнати робочі місця.

 

 

 

 

 

 

Враховуючи актуальність проблеми надання допомоги демобілізованим учасникам АТО, наказом ДОЗ ЛОДА призначено заступником головного лікаря з питань медико-психологічної реабілітації учасників АТО Ігора Петровича Ільківа, котрий в подальшому буде опікуватися та вирішувати проблеми наших воїнів

 

 

 

 

 

 

 

Потрібні функціональні ліжка, тумбочки, постіль, матраци, ковдри, подушки і багато чого іншого, без чого починати лікувати поранених – годі думати. Ось тут і може підставити плече Червоний Хрест. Разом зі спонсорами зайнятися облаштуванням цього відділення.

 

 

 

 

 

 

Як ми уже повідомляли, в країні з 20 березня оголошується Всеукраїнський Місячник Милосердя. Братиме в ньому участь і Личаківська РО м. Львова ТЧХУ. Домінантою своїх зусиль бачить мобілізацію коштів і ресурсів добротворців під час Місячника у допомозі саме цьому медичному закладу.

 

 

 

 

 

Приємно, що у госпіталі трудиться дружний колектив медиків, котрий по справжньому піклується про героїв минулих і наших днів, і добре розуміє всю важливість співпраці з Товариством Червоного Хреста України.

 

 

 

Фото – автора, ТСН та прес-служби госпіталю ім.Ю. Липи

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської м. Львів РО ТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 1493 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 11:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024