Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 15 » Річка в Новій Зеландії отримала юридичний статус
20:01
Річка в Новій Зеландії отримала юридичний статус

 

НЕЗВИЧАЙНА РІЧКА

 

 

 

 

Річка в Новій Зеландії стала першою в світі,

яка була визнана в якості живої істоти зі своїми

власними правами і цінностями і з урахуванням

правового статусу особистості, передає УНН

з посиланням на Independent.

 

 

 

 

 

 

 

 

Річка Вангануї або як її ще називають Ті Ава тупу , яка знаходиться на північному острові Нової Зеландії має особливе духовне значення для народу Маорі.

 

Парламент Нової Зеландії ухвалив законопроект, який дає річці можливість бути представленою через офіційних представників, одного з яких призначать Маорі, а іншого новозеландська влада.

 

Новий статус річки Вангануї вважаються тепер у світі унікальним. Народ Маорі визнають річку як частину живих гір і моря.

 

Кріс Фінлейсон, який вів переговори щодо наданню річці статусу особи заявив, що боротьба за її статус почалася ще з 1870 років.

 

"Ті Ава тупу матиме свою власну правову ідентичність з усіма відповідними правами, обов'язками і зобов'язаннями юридичної особи," - сказав він.

 

"Я знаю, що деякі люди скажуть, що це досить дивно надати природному ресурсу статусу юридичної особи, але це не більш дивно у порівнянні з наданням такого статусу сімейним трастовим фондам, компаніям чи об'єднаним товариствам", - додав він.

 

 

Довідково:

 

Для нової юридичної особи вже приготували чимало пожертв. Не тільки від громадян, але і від Уряду. Новий законопроект включає в себе 80 млн дол. фінансового відшкодування і уряд також внесе 30 млн дол. в фонд по догляду за здоров'ям і благополуччям річки.

 

І якщо врахувати, що останнім часом, у зв'язку зі змінами клімату, Червоний Хрест все більше і більше уваги приділяє екологічній тематиці, то не буде нічого дивного, коли нею зацікавляться і червонохрестівців цієї країни.

 

Як повідомляв УНН, група австралійських і новозеландських вчених, які взяли участь у спільному дослідженні, заявили, що є дані про те, що Нова Зеландія і Нова Каледонія не є ізольованими острівними ланцюгами, тому можуть стати сьомим континентом.

 

 

 

Фото –www.iha

За джерелом:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1651648-richka-v-noviy-zelandiyi-otrimala-yuridichniy-status

Переглядів: 603 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 08:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024