Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 20 » Личаківська РО м. Львова ТЧХУ - у Львівському коледжі будівництва, архітектури і дизайну
19:04
Личаківська РО м. Львова ТЧХУ - у Львівському коледжі будівництва, архітектури і дизайну

 

ЩАСТЯ – СТАН ДУШІ

 

 

 

       Личаківська РО м. Львова ТЧХУ з нагоди Міжнародного

       дня щастя і Всеукраїнського місячника милосердя Червоного

       Хреста - у Львівському коледжі будівництва, архітектури

        і дизайну

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У коледжі первинна організація Червоного Хреста  налічує 300 членів. Очолює її заступник директора з навчально-виховної роботи Іванна Богданівна Костинюк.

 

 

 

 

 

Сьогодні, 20 березня, з нагоди подвійного свята – Міжнародного дня щастя і початку Всеукраїнського місячника милосердя Червоного Хреста, - Іванна Богданівна провела зі студентами коледжу бесіду «Щастя – стан душі».

 

Вона зазначила, що Україна у цьому році на 132 місці за індексом щастя, в той час як Росія, наприклад, на 49-му. У цьому винні багато факторів, але найголовніший – це психологічно-соціальне середовище, в якому ми тепер живемо.

 

Тож якщо раніше Червоний Хрест надавав перевагу розгортанню роботи з вивчення навичок надання першої долікарської допомоги, то нині до цього напряму долучилася необхідність вчити людей надавати першу психологічну допомогу, щоб вони могли швидко виходити зі стресових ситуацій.

 

 

 

 

 

 

Личаківська РО м. Львова ТЧХУ потурбувалася, щоб в первинних осередках Товариства району були буклети «Перша психологічна допомога», виданих нещодавно Червоним Хрестом в достатній кількості. Андрій Будник, заступник голови студентської ради, схвально оцінив інформаційно - пропагандистську літературу Червоного Хреста на теми першої психологічної допомоги і запевнив, що ці знання допоможуть у скрутній ситуації.

 

 

 

 

 

 

«Навіть у такій повсякденній справі, як захист курсових і дипломних робіт, який сьогодні цілий день проходить у коледжі, потребує знань з першої психологічної допомоги, щоб вивести з напруженого стану тих студентів, котрим прийшлося добряче перехвилюватися за результат своїх робіт», - пояснила активіст первинного осередку Товариства, викладач хімії та основ екології Руслана Олексіївна Дзюба.

 

 

 

 

 

 

 

Та студенти показали добрі знання на захисті своїх робіт. Обійшлося без валідолу і запобіжних психологічних заходів з першої допомоги. Навпаки, отримавши високі бали, очі студентів світилися щастям, повсюдно лунав сміх і жарти. І ця піднесена атмосфера після найголовнішого іспиту у навчальному році ще раз переконувала: «Щастя – це стан душі».

 

 

 

 

 

 

А щоб таким же щастям засвітилися хоча би на мить очі підопічних Червоного Хреста, первинна організація Товариства коледжу за час Всеукраїнського місячника милосердя пообіцяла зібрати 1500 грн у своєму дружньому колективі.

 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 811 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 08:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024