Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 22 » Місячник милосердя Червоного Хреста у психоневрологічному диспансері Львівщини
22:48
Місячник милосердя Червоного Хреста у психоневрологічному диспансері Львівщини

 

ЦІЛИТЕЛІ ЛЮДСЬКИХ ДУШ

 

 

Всеукраїнський місячник Червоного Хреста

у первинному осередку Товариства

психоневрологічного диспансеру Львівщини

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У світі багато професій, які жодним чином не зв'язані з високими почуттями, в тому числі і з милосердям. Та є такі, що без них просто втрачають сенс. Мова - про лікарів і медичних сестер. Та ця вимога в стократ посилюється, коли говоримо, наприклад, не про здоров'я тіла, а... людської душі.

 

 

 

 

 

 

Ці думки спадають на гадку, коли мова заходить про Оксану Степанівну Нецкар, голову осередку Червоного Хреста у Львівському обласному клінічному психоневрологічному диспансері (КЗ ЛОР ЛОК ПНД), де вона працює головною медичною сестрою.

 

Вперше зрозуміла, яка у неї співчутлива, милосердна вдача, коли у Львові трапилася Скнилівська трагедія. Це почуття стало ще більше у нагоді тепер, коли із зони збройного конфлікту почали повертатися до дому колишні бійці. Не всі з них відчувають, що втрапили у сіті «воєнного синдрому», але дехто відразу звертається до фахівців, щоб поправити своє психічне здоров'я. Торік таких було 19 осіб.

 

А що казати про їх родини? Вони також зазнали розладу свого психічного благополуччя, але спеціалісти знайшли ключ як повернути їм цю втрату. Тому у диспансері з пацієнтами для їх душевної рівноваги організовують поїздки в Яремче, Унів, Східницю, Трускавець, а також екскурсії у музей Івана Франка, на цікаві вистави і концерти. Останній з них був до Шевченківських днів.

 

 

 

 

 

 

Щоб лікування йшло швидше, у диспансері передбачена участь пацієнтів щопонеділка у перегляді фільмів з наступним обговоренням, по вівторках – літературні години, а у вівторок-четвер їх чекає арт - терапія.  Картини, намальовані підопічними, є дзеркалом їх душі і допомагають орієнтуватися лікареві, як треба впливати на негативні явища у психіці хворого. 

 

 

 

 

 

 

Ляльки-мотанки, які на майстер-класах виготовляють пацієнти, спонукають до зосередженості уваги і вбирають у себе негативну енергію. Психолог Світлана Вікторівна Павич задоволена ходом лікування пацієнтів і запевняє, що дуже скоро їх психіці нічого не загрожуватиме.

 

 

 

 

 

 

Головний лікар психоневрологічного диспансеру Володимир Володимирович Яєчник – організатор і контролер лікувального процесу, дуже зайнята людина. Але завжди знаходить час, щоб приділити увагу роботі первинного осередку Червоного Хреста. Новини черпають з «Вісника Товариства Червоного Хреста України», який Оксана Степанівна отримує у Личаківській РО м. Львова ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

В лікувальному закладі схвально відгукнулися і про буклет «Перша психологічна допомога», випущений ТЧХУ при сприянні МКЧХ. «Це дуже корисний збірник порад з першої психологічної допомоги», - в один голос запевнили медичні сестри - Галина Степанівна Царів та Галина Іванівна Гальцо. Такої ж думки і лікар Ігор Федорович Моряк, який очолює кабінет платних послуг, відкритий у 2000 р. У його віданні видача важливих довідок, таких як: засвідчення права на управління автотранспортом, володіння зброєю, допуск до державної таємниці.

 

 

 

 

 

 

Під час Всеукраїнського місячника Червоного Хреста в осередку отримали марки «Членський внесок». Розповсюдили їх дуже швидко. Жоден зі 100 членів осередку Товариства у психоневрологічному диспансері не відмовився внести свою лепту у загальну скарбничку милосердя. Тож сьогодні, 22 березня, вони першими здали у касу Червоного Хреста Личаківського району м. Львова 1000 грн.

 

 

 

 

 

 

 

Та Місячник тільки почався. Він захопить і Великодні свята. Тому вже сьогодні Оксана Степанівна із сестрою медичною  соціальної допомоги Соломією Стащишин розписують писанки, якими планують прикрасити святкові кошики для знедолених.

 

 

 

 

 

 

Низький вам уклін, шановні цілителі людських душ!

Нехай милосердя і далі провадить вас по життю!

 

 

 

 

Фото – автора

ІринаАпостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

Переглядів: 970 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 23:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024